На курортах Азовського моря з’явилися змії: наскільки небезпечні плазуни і як вберегти себе від укусу

Того року Азовське море окупували медузи. Цього літа помітили феноменальну кількість плазунів.

Азовське море – унікальне. Воно тепле, мілке. Недарма свого часу його так полюбили греки Північного Причорномор’я. Називалася ця акваторія раніше Меотида.

Унікальним є природне поєднання тут степової частини України з морським узбережжям. Так, як ця територія не є урбанізованою, то й туристам нерідко трапляються представники місцевої фауни.

Цього року спостерігається рекордна кількість плазунів.

Спостерігала змій на пляжах депутатка Запорізької облради.

Помічена велика кількість плазунів на узбережжі Азовського моря

“Того року медузи, цього активізувалися змії. Будьте обережні, тому що можна просто не побачити”, – попередила відпочивальників депутатка Запорізької облради Ірина Славова.

Плазуни – тихі та полохливі представники фауни. Вони не люблять шум, бояться людей та нападають у крайньому випадку, коли їм здається, що втікти вони не можуть. В Україні є отруйні змії. Та міським жителям трапляються плазуни вкрай рідко.

А, ось на узбережжі Азовського моря їх можна зустріти цього року.

Причину появи змій на пляжах вбачають у тому, що нещодавно у степах побудували вітряки. Вони наполошили птахів, які харчувалися плазунами. Зруйнований харчовий ланцюжок дав такий наслідок.

Правила поведінки зі змією

Більша частина видів змій, що мешкають на Азовському узбережжі – неотруйні, але мало радості все одно тому, кого вкусить плазун. Якщо ви помітили змію – банально не рухайтеся та не створюйте вібрацій по землі.

Якщо вже вам не пощастило – місце укусу має бути нерухомим. Кров з пошкодженого місця слід видалити та негайно звернутися у пункт першої медичної допомоги.

 

Схожі статті

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?

Відома іспанська акторка показала фото своєї доньки, батьком якої є її рідний син: як таке можливо?

Акторка показала фото однорічної доньки та зауважила, що вона цілковита копія свого батька. Подробиці історії читайте у матеріалі порталу Сенсація.