Аромати міста: як пахнуть міста світу

У багатьох міст світу є свої яскраві візитівки, які створюють неповторний аромат міста.

Запах міста – це не просто суміш запахів, що оточують мешканців і гостей міста щодня. Це те, з чим асоціюється місто. Зрозуміло, що у жителів воно асоціюється з чимось своїм, своїми запахами, емоціями, настроєм. Але у гостей міста асоціюються з їх візитними картками.

У Департаменті туризму та промоцій КМДА вирішили популяризувати серед туристів столицю України. Зробити це вирішили, створивши аромат міста.

Оскільки Київ асоціюється з каштанами, то і аромат обрали відповідний.  У Департаменті стверджують, що вже створили аромат столиці України. Він свіжий і солодкий,  чим нагадуває запах квітів каштану. Назву особливо не вигадували і назвали аромат просто “Київський каштан”.

Аромат Києва
Аромат Києва

Виготовляти аромат планують у вигляді саше, невеликої ароматизованої подушечки, з різними травами і квітами. Співробітники Департаменту туризму зауважують, що розміри подушечки дозволятимуть використовувати її вдома, в офісі, в автомобілі і возити з собою. Поки немає інформації коли і як можна протестувати аромат міста, але запевняють, що він буде унікальним.

Інші міста світу теж мають свої запахи, хоч і не завжди приємні і зрозумілі для тих, хто там ніколи не був.

Місто Фес у Марокко просякнутий запахом шкіри, оскільки тут розвинена шкіряна промисловість. Навіть є район, куди без гілочки м’яти неможливо знайти саме через запах шкіри і різних хімікатів для її обробки.

Фес. Марокко
Фес. Марокко

Англійський Йорк просякнутий запахами шоколаду. І пов’язано це з заводом Nestle, який розташований неподалік центру. А от Шотландський Единбург просякнутий запахом пива, оскільки до 2009 року пивоварні і винокурні цього міста викидали у повітря сморід алкоголю. У 2009 році влада Единбургу поставила вежі для очищення повітря, але асоціація з запахом працюючих винокурень лишилася.

Кенійське місто Момбаса пахне вимушеними на сонці теракотовими черепицями. Особливо відчувається цей запах влітку.

Що ж, кожне місто світу особливе і має свій особливий аромат, який не порівняти ні з чим.

Схожі статті

Британка понад 2 тисяч разів зателефонувала до екстрених служб: що сталося і чим закінчилася ця історія

Іноді люди зловживають своїми можливостями. Зазвичай, це більш властиво для осіб, які мають владу - депутатів чи олігархів. Проте, дивні випадки трапляються не тільки з ними.

Зустрілися після 13 років розлуки: жінка побачила відео з безхатьком та впізнала у ньому свого брата

Іноді долю можуть вирішити декілька секунд. Випадкова зустріч чи збіг непередбачуваних обставин. Але цього разу вирішальним у долі родини став TikTok.

Босі мільйонери: подружня пара віддала людям 24 мільйони доларів, особисті речі та пішла жити до монастиря

Для когось щастя в грошах, а хтось може відмовитися від усього заради духовності. Після такого щедрого жесту, пара вимушена буде покладатися на доброту інших людей.

Чим жила найстарша жінка в історії: їздила на велосипеді до 100 років та бачила будівництво Ейфелевої вежі

Жінка з Франції прожила не тільки довге, а й дуже цікаве життя. Чим займалася, чим захоплювалася та багато іншого читайте у матеріалі порталу Сенсація.

Важить всього 10 кілограмів, а зріст менше метра: як склалося життя найнижчої жінки світу Джіоті Амге?

Одне можна сказати напевно, з її здатністю робити все з сонячним оптимізмом і незламною рішучістю, ніхто не повинен сумніватися в її амбіціях.

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?