Найстарший чоловік у світі повідав, як дожив до 111 років та дав дієві поради: “Щоп’ятниці їм фіш-енд-чипс”

Судді Книги рекордів Гіннесу визначили найстаршого чоловіка у світі. Хто він, де живе та які секрети довголіття чоловік повідав світові, читайте в матеріалі порталу Сенсація.

Після смерті 114-річного Хуана Вісенте Переса з Венесуели, очікувалося, що титул найстаршого чоловіка у світі отримає 112-річний Гісабуро Сонобе. Проте, не наприкінці березня чоловік помер. Тому, звання перейшло до британця Джона Тинісвуда.

Джон Тинісвуд
Джон Тинісвуд

На момент вручення відповідного сертифікату Книги рекордів Гіннесса, Джон прожив 111 років 223 днів. Наразі, чоловік проживає у будинку для літніх в Саутпорті. Він не просто живе, а й ясно мислить, пересувається без сторонньої допомоги та керує своїми фінансами. Він залюбки поспілкувався з представником Книги рекордів та розповів секрети свого довголіття.

“Ви живете або довго, або живете коротко, і ви не можете багато з цим зробити”, – розповів чоловік.

Найстарший у світі чоловік
Найстарший у світі чоловік

Джон впевнений, що його статус, це чиста вдача. Проте, має декілька думок, що зможуть допомогти досягти поважного віку іншим. Його головна порада щодо збереження здоров’я – все робити в міру. Чоловік не дотримується дієти, та полюбляє поласувати національною стравою “фіш-енд-чипс”, проте не радить переїдати. Теж саме, він говорить про алкоголь. А ось цигарки, чоловік не палить зовсім.

“Якщо ви робите занадто багато чогось, зрештою ви постраждаєте”, – стверджує Джон.

Джон Тинісвуд з дружиною
Джон Тинісвуд з дружиною

Джон також пережив обидві світові війни. Коли йому виповнилося 27, почалася друга світова війна. Через проблеми з зором, стати до зброї він не зміг, проте знайшов можливість допомагати іншим. Чоловік влаштувався працювати на адміністративну посаду в армійський корпус. Крім обліку та аудиту, його робота включала логістичні завдання, такі як пошук солдатів і організація постачання продовольства. Наразі, Джон найстарший ветеран другої світової.

Схожі статті

Справжня Рапунцель: українка встановила рекорд з найдовшого волосся у світі та розповіла, як доглядає за ним

Українка ніколи не відрізала своє волосся та дуже пишається своїм досягненням. Вона вважає, що це її родзинка, яка може надихати інших жінок.

Британка понад 2 тисяч разів зателефонувала до екстрених служб: що сталося і чим закінчилася ця історія

Іноді люди зловживають своїми можливостями. Зазвичай, це більш властиво для осіб, які мають владу - депутатів чи олігархів. Проте, дивні випадки трапляються не тільки з ними.

Зустрілися після 13 років розлуки: жінка побачила відео з безхатьком та впізнала у ньому свого брата

Іноді долю можуть вирішити декілька секунд. Випадкова зустріч чи збіг непередбачуваних обставин. Але цього разу вирішальним у долі родини став TikTok.

Босі мільйонери: подружня пара віддала людям 24 мільйони доларів, особисті речі та пішла жити до монастиря

Для когось щастя в грошах, а хтось може відмовитися від усього заради духовності. Після такого щедрого жесту, пара вимушена буде покладатися на доброту інших людей.

Чим жила найстарша жінка в історії: їздила на велосипеді до 100 років та бачила будівництво Ейфелевої вежі

Жінка з Франції прожила не тільки довге, а й дуже цікаве життя. Чим займалася, чим захоплювалася та багато іншого читайте у матеріалі порталу Сенсація.

Важить всього 10 кілограмів, а зріст менше метра: як склалося життя найнижчої жінки світу Джіоті Амге?

Одне можна сказати напевно, з її здатністю робити все з сонячним оптимізмом і незламною рішучістю, ніхто не повинен сумніватися в її амбіціях.