Укрзалізниця запускає жіночі купе: як це буде працювати та коли відкриються продажі квитків

Всі ми звикли їздити у потязі з певним острахом, адже ніхто не знає, якими будуть сусіди у плацкарті чи у купе. А люди різні і ситуації у потягах також стаються різні. Тому, незабаром повинні з'явитися купе для жінок.

Певно кожна людина в своєму житті хоча б одного разу їздила на потязі, у купе та у плацкарті. Звісно, умови різні, адже купе має двері, власне дзеркало, розетку та більш зручні місця. Але й у плацкарті в останні роки стали умови кращими, ніж були раніше. Укрзалізниця загалом в останні роки дуже трансформується та покращує умови для людей.

Укрзалвзниця запускає жіночі купе

Ці зміни пов’язані з великою кількістю скарг та правопорушень, про які повідомляли люди. Всі пам’ятають історію, коли неадекватний чоловік напав на жінку, і її тоді ніхто не захистив. Це неприпустима ситуація, адже абсолютно чужий чоловік зайшов у купе та знущався з простої жінки. Саме після цієї жахливої ситуації організації, які борються за права жінок почали писати петиції та просити керівництво країни зробити окремі жіночі купе. І варто сказати, що це спрацювало.

Днями на офіційному сайті Укрзалізниці з’явилась інформація про створення жіночих купе.

Коли і як це відбудеться?

Коли запустять жіночі купе

Укрзалізниця планує розпочати тестування жіночих купе впродовж кількох місяців. У спеціальних жіночих купе зможуть їздити всі жінки та мами із дітьми до 6 років будь-якої статі. В залежності від попиту та відгуків компанія разом з людьми та фахівцями буде приянято рішення щодо масштабування таких купе. Для створення жіночих купе компанія буде весь час проводити консультації з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями. Поки реалізувати послугу з купівлі квитків у таке купе можливо тільки через мобільний застосунок Укрзалізниці.

Тож, незабаром розпочнеться тестовий режим для жіночих купе і вже виходячи із запиту самих жінок, керівництво Укрзалізниці буде вирішувати що з цим робити далі.

Схожі статті

Їй вже 42: як склалася доля і як сьогодні виглядає українська дівчинка-мауглі Оксана Малая (ФОТО)

Свого часу історія знаменитої дівчинки-Мауглі вразила всю країну, а обличчя героїні тисячі сюжетів знали абсолютно всі. Що з нею стало після отримання такої слави?

Народила в 11 і в 14: як склалася доля наймолодшої мами України та як сьогодні виглядають її діти (ФОТО)

20 років тому Надія Гнатюк стала наймолодшою матір'ю в країні. Дівчина народила малюка в 11 і одразу ж стала знаменитістю на батьківщині. Як вона поживає зараз?

Їм скоро буде по 8 років: як склалася доля і як сьогодні виглядають одеські п’ятернята та їхня мама (ФОТО)

2016 року в мережі прогриміла новина про те, що в Одесі жінка народила 5 дітей. Про неї знімали безліч сюжетів, писали на різних платформах, але щастя йшло за руку з бідою.

Новий законопроєкт про мобілізацію: хто має право на відстрочку, електронні повістки та що буде з ухилянтами

Український уряд вніс новий законопроєкт до Ради, який стосується мобілізації, обмежень по відношенню до ухилянтів та відстрочки. Детальніше в нашому матеріалі.

Водії, будьте пильними: змінилося важливе правило дорожнього руху в Україні. Що тепер під забороною?

На жаль, багато керманичів нехтують правилами зупинки свого авто. Вони не замислюються над тим, що невірно припаркований автомобіль створюватиме перешкоди іншим учасникам дорожнього руху