Привіт з далеких 90-х: як у Верховній Раді з’явився прапор з дня ухвалення Незалежності України?

Вчора, 23.08.2023 року Україна відсвяткувала 32 роки своєї Незалежності. Це знакова подія, оскільки попри присутність російських загарбників на нашій землі, ми залишаємося незалежними і вільними, адже ця риса тече в наших жилах.

День Незалежності України – це щороку підтвердження того, що ми незламна, сильна, відважна, смілива, вільна та квітуча країна, яку неможливо зламати. Наш народ не можна змусити мовчати, адже всі ми маємо вогонь всередині, який бореться за життя.

Прапор України 

За останні півтора року національний прапор, державний гімн, вишиванки та інші патріотичні речі набули нового сенсу серед українців. І це не лише в Україні, а й за її межами. Дух патріотизму набув нового рівня та цінності. І це насправді чудово, оскільки тепер ми всі більше поглиблені в історію, нам не байдуже, що було і що буде, адже саме ми тут і зараз пишемо нову історію України й маємо робити це гідно.

Зазвичай, у День незалежності в Києві проходить святковий парад, наймасштабніший був у 2021 році. Але останні 2 роки ми не можемо на повну побачити всю міць нашої незалежності, адже це небезпечно для життя кожного громадянина. Тому, наприклад депутати останні два роки збираються в цей день у Верховній Раді.

Тож, вчора, в залі Парламенту майже всі прийшли у вишиванках. У ложі гостей було безліч представників з різних держав, а у ложі дипломатів сиділи друзі нашої країни.

Звичайно була офіційна частина, а згодом і святкова. Та наприкінці сталося щось неймовірне. У залі Парламенту з’явився той самий прапор, який внесли у пленарну залу 24 серпня 1991 року після ухвалення Акту проголошення незалежності України.

Прапор з Дня проголошення Незалежності України з’явився у Верховній Раді

Навіть важко уявити, наскільки сильним і важливим є цей прапор. А скільки енергетики він зберіг у собі. Ще ніколи у День Незалежності не відбувалося чогось подібного. Але зараз у нас особливий період, тому й деякі речі повинні приємно дивувати т нагадувати з чого все почалося, аби розуміти, яким має бути наше майбутнє.

Схожі статті

Їй вже 42: як склалася доля і як сьогодні виглядає українська дівчинка-мауглі Оксана Малая (ФОТО)

Свого часу історія знаменитої дівчинки-Мауглі вразила всю країну, а обличчя героїні тисячі сюжетів знали абсолютно всі. Що з нею стало після отримання такої слави?

Народила в 11 і в 14: як склалася доля наймолодшої мами України та як сьогодні виглядають її діти (ФОТО)

20 років тому Надія Гнатюк стала наймолодшою матір'ю в країні. Дівчина народила малюка в 11 і одразу ж стала знаменитістю на батьківщині. Як вона поживає зараз?

Їм скоро буде по 8 років: як склалася доля і як сьогодні виглядають одеські п’ятернята та їхня мама (ФОТО)

2016 року в мережі прогриміла новина про те, що в Одесі жінка народила 5 дітей. Про неї знімали безліч сюжетів, писали на різних платформах, але щастя йшло за руку з бідою.

Новий законопроєкт про мобілізацію: хто має право на відстрочку, електронні повістки та що буде з ухилянтами

Український уряд вніс новий законопроєкт до Ради, який стосується мобілізації, обмежень по відношенню до ухилянтів та відстрочки. Детальніше в нашому матеріалі.

У Kyivstar стався збій. Компанія прокоментувала несправності і розповіла, як налагодити звʼязок та інтернет

Представники оператора "Київстар" офіційно повідомили про масштабний збій у системі та розповіли, як можна обійти його і налагодити у телефоні зв'язок.

Водії, будьте пильними: змінилося важливе правило дорожнього руху в Україні. Що тепер під забороною?

На жаль, багато керманичів нехтують правилами зупинки свого авто. Вони не замислюються над тим, що невірно припаркований автомобіль створюватиме перешкоди іншим учасникам дорожнього руху