Місце, яке переносить в іншу реальність України: в чому магія Синевиру, про яку не розповідала Леся Нікітюк

Україна з давніх давен славиться своїми неймовірними краєвидами та родючістю. Саме через це на території нашої країни було стільки війн, і одна з них досі триває, на жаль.

Але своїми красотами ми дійсно можемо пишатися, бо у нас достатньо локацій, на яких мріють побувати закордонні туристи. Але самі ми не так багато унікальних місць на території України знаємо. І це треба виправляти, адже у нас дійсно є все.

Озеро Синевир

Наприклад, озеро Синевир – це єдиний природний скарб на території Закарпаття що має неабияку славу і популярність серед туристів. Це водночас і найбільше, і найглибше високогірне озеро України, яке приковує увагу тисяч туристів на Закарпатті. До того ж це озеро дуже відоме й за кордоном. І люди з усіх країн хочуть приїхати до України заради того, щоб відвідати його.

У центрі Синевира видніється такий маленький острівець, який називають дуже цікаво – Морським оком. Оскільки він нагадує зіницю. І в цьому є його особливість, точніше одна з них.

Озеро розташоване у Закарпатській області, в національному природному парку “Синевир”, звідси й назва самого озера. А його висота над рівнем моря становить 989 метрів, уявіть собі.

Історія створення назви Синевир.

Краєвиди Синевир
Краєвиди Синевир

Це історія дівчини Синь та бідного верховинського пастуха, на ім’я Віра. Вона розповідає про велике і сильне кохання, яке закінчилося дуже трагічно і несправедливо. Виявляється, батько дівчини,що був проти бідного парубка, Вір був жорстоко вбитий. А від потоку сліз дівчини і з’явилося Синевирське озеро. До речі, ще кажуть, що після цього дівчина нікого так і не покохала, бо не змогла пережити втрату.  І воно навіки зберігає кохання пар, які разом купаються там. Тож, якщо ви хочете мати вічне кохання, вам потрібно на Синевир.

Схожі статті

Їй вже 42: як склалася доля і як сьогодні виглядає українська дівчинка-мауглі Оксана Малая (ФОТО)

Свого часу історія знаменитої дівчинки-Мауглі вразила всю країну, а обличчя героїні тисячі сюжетів знали абсолютно всі. Що з нею стало після отримання такої слави?

Народила в 11 і в 14: як склалася доля наймолодшої мами України та як сьогодні виглядають її діти (ФОТО)

20 років тому Надія Гнатюк стала наймолодшою матір'ю в країні. Дівчина народила малюка в 11 і одразу ж стала знаменитістю на батьківщині. Як вона поживає зараз?

Їм скоро буде по 8 років: як склалася доля і як сьогодні виглядають одеські п’ятернята та їхня мама (ФОТО)

2016 року в мережі прогриміла новина про те, що в Одесі жінка народила 5 дітей. Про неї знімали безліч сюжетів, писали на різних платформах, але щастя йшло за руку з бідою.

Новий законопроєкт про мобілізацію: хто має право на відстрочку, електронні повістки та що буде з ухилянтами

Український уряд вніс новий законопроєкт до Ради, який стосується мобілізації, обмежень по відношенню до ухилянтів та відстрочки. Детальніше в нашому матеріалі.

У Kyivstar стався збій. Компанія прокоментувала несправності і розповіла, як налагодити звʼязок та інтернет

Представники оператора "Київстар" офіційно повідомили про масштабний збій у системі та розповіли, як можна обійти його і налагодити у телефоні зв'язок.

Водії, будьте пильними: змінилося важливе правило дорожнього руху в Україні. Що тепер під забороною?

На жаль, багато керманичів нехтують правилами зупинки свого авто. Вони не замислюються над тим, що невірно припаркований автомобіль створюватиме перешкоди іншим учасникам дорожнього руху