Лікарі назвали небезпечні наслідки дефіциту білка для організму людини

Білок необхідний для функціонування і відновлення тканин всього організму. Дефіцит білка призводить до атрофії м'язів і порушення функцій людського тіла в цілому.

Білок – надзвичайно важливий елемент правильного харчування, вкрай необхідний для гарного функціонування всього організму. Часто білок називають «будівельним матеріалом» для організму, і це цілком заслужено.

Нестача білка може викликати значні проблеми зі здоров’ям, інформує MSN Lifestyle. Перша проблема, з якої зіткнеться людина, яка споживає недостатньо білкової їжі, це ламкість кісток. Наш організм, коли не отримує білок в потрібній кількості, починає забирати його з тканин скелетних м’язів – а без міцних м’язів цього типу кістки стають вразливими до переломів.

Дефіцит білка погано позначається на волоссі і нігтях. В такому випадку волосся починає сильно випадати, а нігті стають ламкими.

Якщо організму не вистачає білка,  то страждає і імунітет. Адже білок необхідних для утворення антитіл. Тож захисні сили організму слабшають, і віруси можуть спокійно його атакувати. Ще один неприємний наслідок – поява зайвих кілограмів. Від нестачі білка у людини не настає відчуття ситості. Це призводить до збільшення споживання інших продуктів, в основному, шкідливих вуглеводів. Так і з’являється надлишкова вага.

Зазначимо, що білок міститься у великій кількості в таких продуктах: курячі яйця, м’ясо, риба, сир та інші молочні продукти, бобові, горіхи.

Продукти, що містять білок
Продукти, що містять білок

Добова норма білка для дорослої людини — 1,3−1,4 грама на 1 кг маси тіла. Для людей, у яких робота пов’язана з фізичними навантаженнями вона більша — 1,5 грама на 1 кг маси тіла, а для спортсменів — 2,0−2,5 грама білка на 1 кг.

Тож не забувайте споживати таку потрібну організму білкову їжу.

 

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.