Ефективні способи для покращення пам’яті: тренуємо не тільки тіло, а й мізки

Іноді буває дуже не просто згадати ім'я актора або знайти залишені з вечора ключі. Але щоб з легкістю відновити в пам'яті потрібну інформацію — потрібно тренувати не тільки тіло, а й мізки. Розповідаємо про ефективні способи для покращення пам'яті.

Спосіб покращення пам’яті 1: створюйте асоціації

Щоб добре запам’ятати щоб нове, просто пов’яжіть цю інформацію з уже наявними знаннями. Метод асоціація працює таким чином, що невідомі речі ми маркеруємо уже відомими, відтак їх дуже легко запам’ятати і згодом легше згадати.

Спосіб покращення пам’яті 2: вивчайте вірші та читайте вголос

Метод, який перевірений часом — заучування віршів. Але головне при цьому розуміти сенс, уявляти те, що ти читаєш або вивчаєш. Намагайте кожного тижня вчити невеличкі твори. З кожним разом просто збільшуйте обсяг матеріалу. До того ж, не бійтеся великої кількості повторень. Адже пройде трішки часу і ви побачте, як стали запам’ятовувати текст все швидше і швидше.

Більше того, експерти радять читати твори вголос. Окрім розвитку слухової пам’яті, це ще поліпшить дикцію та покращить інтонацію.

Покращення пам'яті
Покращення пам’яті

Спосіб покращення пам’яті 3: намагайтеся пригадати забуте

Кожного разу, йдучи до магазину, не беріть з собою заздалегідь складений список продуктів, які варто купити. Намагайтесь згадати цей список самостійно. Адже така вправа позитивно позначиться на стані пам’яті. Якщо щось таки забудете, то на наступний раз буде стимул краще запам’ятовувати список.

Спосіб покращення пам’яті 4: освоюйте іноземні мови

Цей спосіб корисний в усіх сферах. Ще ніколи знання іншої мови не було зайвим. До того ж, можна вивчати вірші та читати тексти саме на іноземній мові. Це вважається одним із найкращих способів покращити пам’ять. Тож, якщо кожного дня ви будете вивчати якісь іноземні слова, то вже через декілька місяців відчуєте хороший результат.

Спосіб покращення пам’яті 5: згадуйте події дня

Поставте собі за завичку кожного дня, увечері, згадувати все, що відбулося за цей день. Варто просто постаратись відтворити всі дії з моменту пробудження. Дуже важливо при цьому підключити уяву, зорову, слухову і нюхову пам’ять. Це чудовий спосіб, аби покращити мозкову діяльність і поліпшити пам’ять.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Експерти поділились, яка каша є найкориснішою: гречка, вівсянка чи перловка – що найкраще сприяє схудненню

Сьогодні ми детально розповімо вам про користь та переваги найпопулярніших круп, які є доступними для кожної людини. Експерти назвали найкориснішу кашу.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.