Як вибрати безпечний і ефективний антисептик: цінні поради

Щоб в умовах пандемії максимально захистити себе від вірусів, розповідаємо як правильно обирати безпечний і ефективний антисептик.

Існують два види санітайзерів: спиртовмісні (які досить часто використовуються в медецині) і водні з ПАР (поверхнево-активними речовинами, тобто з милом, порошками, пастами, гелями). Перші вважаються більш ефективними. До того ж їх можна використовувати не тільки для рук, а й для телефонів та інших невеликих поверхонь. Але вони можуть подразнити шкіру і мають специфічний запах. Другі — не сушать шкіру і мають досить приємний запах.  

Як вибрати антисептик? 

Антисептик
Антисептик

Намагайте вибирати той антисептик, де зазначено вмісту спирту не менше 60%. Вони будуть найбільш ефективними. Це може бути ізопропіловий або етиловий спирт.  

Антисептик має бути без жодних добавок. Для того, щоб уникнути неприємного запаху і сухості шкіри, виробники нерідко випускають антисептики з ароматизаторами і зволожуючими речовинами. Однак саме через це ефективність антисептика може значно знизитись. До того ж, це можу викликати алергію, особливо у тих, хто страждає нею.  

Звертайте увагу на репутацію бренду. Засіб ні в якому разі не має містити в собі метанол. Адже це токсична речовина, яка може викликати головний біль і нудоту. А значні дози цієї речовини можуть навіть призвести до сліпоти, судом, коми і мати летальний результат. До чорного списку потрапили майже сотні таких товарів.  

Звертайте увагу на термін придатності засобу. Якщо антисептик на основі гелю, то він з часом вивітрюється і його ефективність зменшується. До того ж, всередину флакону не маються потрапляти сторонні речі.  

Після частого використання антисептиків варто зволожувати шкіру, адже вони можуть пошкодити шкіру, що в результаті приведе до почервоніння, лущення і дрібних тріщинок. А вони, у свою чергу, зможуть пропускати інфекції до організму.  

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.