Злі люди мають високий ризик не пережити інфаркт: дослідження вчених

Вчені дійшли до висновку, що люди, які вороже налаштовані щодо оточуючих, мають високий ризик серцево-судинних захворювань.

На наше здоров’я прямо впливає характер. Так, люди, що вороже налаштовані щодо оточуючих, мають високий ризик не пережити другий інфаркт.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного групою науковців з університетів штатів Теннессі і Кентуккі в США, опубліковані в журналі European Journal of Cardiovascular Nursing.

Попередні дослідження довели, що у людей, в характері яких яскраво проявляються схильність до цинізму і сарказму, злопам’ятність, дратівливість, нетерпимість підвищений ризик серцево-судинних захворювань загалом, і інфаркту зокрема. Автори нового дослідження вирішили з’ясувати, як такі особистісні якості пацієнта впливають на результат другого серцевого нападу.

Для цього вчені проаналізували дані про 2321 пацієнта, що пережив перший інфаркт. Спостереження за цими особами велися протягом двох років після інфаркту. Середній вік учасників експерименту становив 67 років, більшість з них були одруженими білими чоловіками. Більше половини учасників (57%) набрали по «шкалі ворожості» досить високу кількість балів, щоб сказати, що вони схильні ставитися до оточуючих дуже вороже.

Гнів
Гнів

Дослідження продемонструвало, що поганий характер є таким самим фактором високого ризику смерті від другого інфаркту, як вік, стать, рівень освіти, сімейний стан, гіпертонія, діабет і куріння. Які біологічні причини, що лежать в основі зв’язку між ворожістю і низькими шансами пережити другий серцевий напад, поки що не відомо.

Однак, дослідники вважають, що пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями потрібно не тільки намагатися вести більш здоровий спосіб життя (правильно харчуватися, кинути палити, підвищити фізичну активність), але і активно працювати над своїм ставленням до оточуючих людей.

Схожі статті

Експерти поділились, яка каша є найкориснішою: гречка, вівсянка чи перловка – що найкраще сприяє схудненню

Сьогодні ми детально розповімо вам про користь та переваги найпопулярніших круп, які є доступними для кожної людини. Експерти назвали найкориснішу кашу.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.