Як позбутися від здуття живота: цінні поради лікарів та дієтологів

Щоб позбутись такого неприємного симптому, варто знати, що краще виключити зі свого раціону, а що, навпаки, почати вживати. У цьому питанні допомогли розібратись лікарі та дієтологи.

Порада від здуття живота 1: включити клітковину та виключити рафіновані вуглеводи 

Лікарі вважають хорошим способом уникнути накопичення газу в животі і здуття — більше споживати клітковину. А саме, снідати пластівцями на основі вівсянки або вівсяною кашею, хоч багато її недолюблюють. До того ж, це привчить вас не пропускати найважливіший прийом їжі — сніданок.  

При цьому варто виключити хліб, макарони, піцу та солодкі тортики. Адже саме це прямий шлях до здуття живота.  

Здуття живота
Здуття живота

Порада від здуття живота 2: включити багаті калієм продукти та виключити натрій 

Дієтологи говорять, що високий вміст калію допомагає організму позбавитися від зайвої води, адже вона змушує утворювати надлишок натрію. А він у свою чергу призводить до здуття живота. Тому дуже важливо відновити натрієво-калієве рівновагу в організмі. Добова норма калію — 2600 мг. І дістати її потрібно саме з продуктів, а не з добавок. Це можуть бути такі продукти як сочевиця, молоко, апельсиновий сік, банани, картопля. 

Порада від здуття живота 3: включити жирна риба та виключити замінники цукру 

Вже багато досліджень говорять про те, що вживання в їжу жирної риби, наприклад, лосося, тунця, скумбрії або оселедця, допомагає скинути жир навіть на животі. А Омега-3, якою багата жирна риба, сприяє поліпшенню метаболізму і хорошому обміну речовин. 

Наш організм не зовсім добре може перетравити низькокалорійні підсолоджувачі. Через це бактерії в товстій кишці ферментують їх і викликають здуття живота, гази і навіть діарею. Тому перед покупкою замінника цукру перевіряйте наявність у складі цукрових спиртів (сорбіт, маніт, ксиліт і лацітол). Але краще за все замінювати цукор природніми підсолоджувачаминаприклад, медом.  

Схожі статті

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.

Шкіра, як шовк: поради від українських та голлівудських зірок – Дорофєєва, Полякова, Еністон, Йохансон та інші

Знайти дієвий метод догляду за шкірою для досягнення ідеального результату — завдання не з простих. Втім українські та голлівудські зірки поділились своїми робочими лайфхаками.