Що буде з організмом людини, якщо пити щодня воду з лимоном

Усе, що існує, має свої плюси і мінуси. Особливо важливо дізнатися про них тоді, коли нам радять вживати щось, що «дуже корисне». І вдвічі ретельніше потрібно цікавитися позитивними і негативними наслідками тоді, коли маємо робити це тривало.

Мова піде про пиття води з лимоном

Взагалі пити воду надзвичайно корисно – про це знають усі. Якщо йдеться про лікувальний ефект пиття води, то найчастіше мається на увазі пиття натще. Останнім часом усі почали наголошувати ще й на тому, що воду потрібно пити теплу.

Про позитивний бік пиття води з лимоном дізнаємося, що така щоденна ранішня процедура дійсно допоможе запобігти розвитку багатьох хворіб, а деякі навіть вилікувати. А ще – вирішити проблему із зайвою вагою.

Лимонад виводить з організму токсини і відновлює кислотно-лужний баланс.

Вживання води з лимоном під час ранішньої пробіжки посилить ефект
Вживання води з лимоном під час вранішньої пробіжки посилить ефект

Має антиоксидантний ефект, завдяки тому, що  сприяє закисленню організму.

Ще переваги лимонаду у тому, що він сприяє очищенню печінки і нормалізує роботу нирок, а також стимулює перистальтику кишківника. І тому є ефективним при комплексному  лікуванні закрепів.

Наявність у лимонадній воді калію допомагає звільненню від депресій і тривожних станів. Зменшує біль в суглобах і м’язах. У осінньо-зимово-весняний період підвищує імунітет і захищає організм від вірусних інфекцій.

Усі вище перелічені позитивні властивості сприяють зміцненню здоров’я і омолодженню організму.

Але у пиття води з лимоном натще є й недоліки

Її не можна пити людям, у яких є хвороби шлунково-кишкового тракту, особливо з підвищеною кислотністю шлунку. Так само лимонад протипоказаний людям з алергією на цитрусові.

Дуже обережно або пити через харчову соломку тим, у кого стоматит або виразки, спричинені іншою інфекцією. Слизова у ротовій порожнині може надзвичайно подразнитися, що утруднить лікування. Також проблематично буде вживання лимонаду для людей з потрісканою або чутливою емаллю. Це може викликати зубний біль.

І все ж, як бачимо, переваг у ранішнього пиття води з лимоном набагато більше, ніж недоліків. Тому при розумному підході і особливо, після консультації з особистим сімейним лікарем, варто спробувати.

Схожі статті

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.

Шкіра, як шовк: поради від українських та голлівудських зірок – Дорофєєва, Полякова, Еністон, Йохансон та інші

Знайти дієвий метод догляду за шкірою для досягнення ідеального результату — завдання не з простих. Втім українські та голлівудські зірки поділились своїми робочими лайфхаками.