Ці продукти працюють не гірше за ботокс: повний список

Щоб зберегти свіжість і здоров'я вашої шкіри надовго, включіть в щоденний раціон ці продукти.

На жаль, з віком на обличчі з’являються перші зморшки. Вони утворюються, як правило, у верхній третині обличчя через активну міміку. Це – нормальний, хоч і неприємний процес, який всі жінки намагаються всіляко відтягнути або взагалі позбутися вікових змін. В хід йде спеціалізована косметика, різні процедури, уколи ботокса…

Однак є спосіб зберегти свіжість і здоров’я вашої шкіри без надзусиль. Деякі продукти здатні продовжити красу шкіри, або хоча би зменшити вікові прояви. Які продукти варто включити в свій раціон, розповідаємо в цій статті.

Риба і рослинні олії

Продукти, що містять поліненасичені жирні кислоти: омега-3 і омега-6, здатні продовжувати еластичність і пружність шкіри. Включіть у свій щотижневий раціон рибу: скумбрію, лосося, тунця і ін., а також гарбузове насіння, мигдаль і оливкову олію.

Риба
Риба

Горіхи

Не дарма їх називати продуктами вічної молодості. Вживати їх потрібно з обережністю в зв’язку з високою калорійністю. Однак горіхи здатні забезпечити організм коензимом Q10 і вітаміном Е, які гарно впливають на регенеративну здатність шкіри.

Овочі та фрукти червоного і оранжевого кольору

Такі продукти позитивно впливають на свіжий і здоровий колір обличчя за рахунок бета-каротину – антиоксиданту, який відповідає за регенерацію і оновлення клітин шкіри. До того ж він стимулює вироблення ретинолу, який є одним з найпопулярніших інгредієнтів антивікової косметики. Гарбуз, морква, томати, абрикоси, персики, червона капуста повинні стати невід’ємною складовою вашого щоденного раціону.

Цитрусові і ягоди

Не тільки смачний, але і дуже дієвий спосіб подбати про стимуляцію вироблення колагену. Вітамін С, який у великій кількості міститься в грейпфрутах, шипшині, обліписі і чорній смородині, допомагає шкірі виробляти колаген, який відповідає за пружність і еластичність шкіри.

Цитрусові і ягоди
Цитрусові і ягоди

 

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.