Лікарі назвали ознака “тихого” серцевого нападу, про які мало хто знає

У Гарвардські медичній школі лікарі назвали неочікувані ознаки "тихого" серцевого нападу, про які ви навіть не здогадувались. Дізнайтесь їх якомога скоріше, щоб запобігти серйозних наслідків.

Непомітні симптоми серцевого нападу 

Лікарі говорять, що якщо ви відчуваєте нудоту, то потрібно негайно звернутись до фахівців. Згідно з їх дослідженнями, половина симптомів серцевого нападу можна навіть не помітити або ж вони мають дуже слабке вираження. Саме через це люди не звертаються до лікарів, спираючи ці ознаки на щось інше, аж поки вони переростають у більш серйозні наслідки. Тому варто не упускати можливості і звертати увагу на своє самопочуття.  

Через те, що ми мало звертаємо увагу на сигнали, які подає нам організм, може порушитись функціонування серцево-судинної системи. До того ж, після непомітного серцевого нападу може виникнути ризик повторних таких нападів, а вони у свою чергу дають вже серйозні ускладнення.  

Запаморочення і нудота
Запаморочення і нудота

Тому фахівці вважають нудоту з невідомих причин — червоним сигналом звернутись до лікаря, щоб запобігти проблем зі здоров’ям у майбутньому. 

Крім того, медики назвали ще дві супровідні ознаки непомітного нападу — запаморочення і холодний піт. 

Однак, варто зазначити, що якщо ви відчуваєте себе погано, то це не означає, що у вас саме серцевий напад. Інколи, з інших причин, люди можуть відчувати такі ж симптоми. У такому випадку краще дати людині доступ до свіжого повітря і випити трішки холодної води невеликими ковтками. Але в обох випадках потрібно звернутись до лікаря, щоб знати істинну причину такого самопочуття.  

Залишайтесь здорові і бережіть своїх близьких! 

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.