Вчені назвали природні антидепресанти, які здатні ефективно покращити настрій

Нікому не подобається перебувати в поганому настрої, але іноді з різних причин він переслідує людину. Допомогти можуть природні антидепресанти.

Гарний настрій запобігає хронічній втомі, головному болю, болям в спині, нетравленню, розладам сну. Дослідження показують, що коли людина перебуває в хорошому настрої, вона мислить більш чітко.

Гарний настрій сприяє гнучкості розуму, креативності і здатності вирішувати проблеми. Люди в хорошому настрої краще працюють, більш наполегливі і мотивовані. Роль засобів, що покращують настрій – допомогти людині відчувати себе краще.

Однак буває, що настрій в людини жахливий і пригнічений, і так весь час. Речовини, що поліпшують настрій, природним чином підвищують рівень серотоніну в мозку, знижують тривожність і заспокоюють нерви. Вони особливо необхідні тоді, коли спостерігаються симптоми зниження в організмі рівня речовин, які відповідають за гарне самопочуття і настрій.

 

Гарний настрій
Гарний настрій

Можливі одна або кілька причин, за якими таких речовин в мозку недостатньо.

  • Тривалий стрес, під час якого ці речовини використовуються занадто швидко, і в мозку не залишається достатнього резерву, що стимулюють гарний настрій.
  • Генетична схильність, коли нестача речовин, що визначають настрій і властивості особистості, є вродженою.
  • Прийом препаратів, які пригнічують виробництво необхідних речовин.
  • Відмова від білкової їжі. Білок необхідний мозку для вироблення речовин, що поліпшують настрій.
  • Надмірне вживання стимуляторів і проблеми з цукром в крові викликають погіршення настрою.
  • Певні ліки, такі як транквілізатори, антигістамінні, засоби від безсоння, наркотичні речовини, можуть впливати на нейромедіатори і приводити до депресії.

Природні антидепресанти

Існують природні методи підсилити вироблення в мозку речовин, які допомагають відчувати себе краще, таких як серотонін, норадреналін та інші. Їх плюсом є те, що вони не мають побічних наслідків.

Збалансоване харчування. Поживна їжа не дає нам страждати від голоду і забезпечує необхідними речовинами, які потрібні організму для здорового функціонування. Вироблення серотоніну, допаміну, норадреналіну, адреналіну і ендорфіну та інших важливих нейромедіаторів залежить від кількості і якості поживних речовин, що надходять в організм.

 

Збалансоване харчування
Збалансоване харчування

Фізичні навантаження. Фізичні вправи природним чином підвищують настрій. Серотонін і допамін, які змушують нас відчувати себе краще, виділяються, коли тіло отримує регулярне фізичне навантаження.

Здоровий сон. Хороший достатній сон омолоджує тіло і розум. Нестача сну знижує виробництво серотоніну.

Насправді, багато що може покращувати настрій, все залежить від особливостей самої людини. Це можуть бути певні види діяльності або хобі, які відволікають від сумних думок і стимулюють настрій. Може дещо допомогти  спілкування з друзями, шопінг, прослуховування музики або читання книг, спостереження за природою, гра на музичних інструментах, танці або просто перегляд хорошого фільму.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.