11 продуктів, які не варто купувати в супермаркеті

Щоб зробити свою продуктову корзину більш здоровою, смачною і економічною, варто виключити з неї 11 продуктів.

Всі продукти на полицях супермаркетів виглядають привабливо і смачно, адже над цим попрацювали маркетологи. Однак  не всі продукти, які потрапляють на прилавки магазинів, якісні та корисні. Щоб зробити своє харчування більш здоровим, варто не купувати в супермаркетах ці 11 пунктів, впевнені фахівці.

Цукерки

Не купляйте цукерки, і ви заощадите купу грошей і збереже власне здоров’я. Замість них можна придбати щось більш корисне.

Цукерки
Цукерки

Ароматизовані йогурти і коктейлі

Зазвичай, це просто більш солодкий варіант раніше здорового продукту. Уважно вивчайте склад таких йогуртів, щоб зрозуміти, більше в них білка, чи цукру.

Ковбаса і сир в нарізках

Такі продукти містять занадто багато натрію і насичених жирів, і не мають клітковини.

Готові коктейлі

Такі популярні коктейлі, як «Маргарита» і «Кривава Мері» в принципі не надто корисні, а готові на прилавках в магазинах – це взагалі цукрові бомби.

Продукти з трансжирами

У великій кількості шкідливі трансжири містяться в маргарині, багатьох приправах, вершках. Часте вживання їх може викликати серцево-судинні захворювання.

Соки

На перший погляд, в соках нема нічого поганого. Насправді, вони не корисні через високий вміств їхньому складі концентрованого цукру. Краще замінити їх на свіжі фрукти.

Соки
Соки

Готові салати

В таких салатах буває багато соусу, який багатий на натрій, цукор і трансжири, що дуже некорисно для організму.

Чай в пляшках

Такий напій містить стільки ж цукру, як і солодка газована вода. Ознайомтеся зі складом напою, і виберіть той, в якому вміст цукру близький до нуля.

Безглютенові закуски

Людям, які страждають від непереносимості глютену, купувати їх можна. Але якщо у вас такої проблеми нема, і ви просто думаєте, що такі продукти більш корисні для здоров’я, то ви помиляєтеся. У таких закусках насправді багато цукру, трансжирів і солі для покращення їхнього смаку. Випічка з цільнозернового борошна буде кращим варіантом.

Веганське морозиво

Морозиво, виготовлене з кокосового молока, може містити цукор і трансжири. Варто його купляти, хіба що якщо у вас непереносимість лактози.

Знежирені продукти

На перший погляд, вони менш калорійні. Але «знежирений» йогурт, арахісове масло або сир містять більшу кількість цукру, ніж їхні аналоги з нормальною жирністю. Таким чином виробники посилюють смак знежирених продуктів.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.