Вчені виявили зв’язок між вживанням алкоголю і деменцією

Алкоголь у великих дозах призводить до ушкодження лобової частини мозку, і, відповідно, до слабоумства.

Надмірне вживання алкоголю шкідливе для здоров’я людини. Це загальновідомий факт, але не всіх застереження МОЗ зупиняють.

Тим часом алкоголь у великих дозах, тобто більше 20 грамів етилового спирту на добу, веде до так званої алкогольної деменції, повідомляютиь вчені. Однак, якщо цю норму не перевищувати, алкоголь може навіть «гальмувати» розвиток деменції.

Процес розвивається поступово, на ранній стадії з’являється легка забудькуватість, дезорієнтація, інфантилізм, погана орієнтація в часі. Однак часто ці симптоми плутають з віковими змінами і хронічною втомою. Депресивний стан – це часте явище у людей, які страждають від алкоголізму.

Під час середньої фази розвитку деменції з’являється забудькуватість, порушується орієнтація, стає сповільненою мова і мислення в цілому. На пізній стадії хворий вже не може обходитися без сторонньої допомоги.

Алкоголізм
Алкоголізм

Хронічне вживання алкоголю у великих дозах призводить до непоправних наслідків в організмі, адже відбуваються ушкодження лобової частини мозку, що впливають на когнітивні здібності, призводять до порушення пам’яті, проблем з мовленням.

При цьому лікарі стверджують, що помірне споживання алкоголю навіть знижує ризик появи слабоумства.

Також невеликі дози алкоголю знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, зменшують ризик ішемічного інсульту, виникнення діабету і навіть еректильної дисфункції. Келих хорошого вина зменшує ризик підхопити простуду.

Крім того, зазначають лікарі, якщо не перевищувати норму алкоголю в добу, то це може «загальмувати» розвиток деменції.

Вважається, що на добу нормою є вживання не більше двадцяти грамів етилового спирту, що дорівнює келиху червоного вина або чарці горілки, або 0,5 літра пива.

Схожі статті

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.

Шкіра, як шовк: поради від українських та голлівудських зірок – Дорофєєва, Полякова, Еністон, Йохансон та інші

Знайти дієвий метод догляду за шкірою для досягнення ідеального результату — завдання не з простих. Втім українські та голлівудські зірки поділились своїми робочими лайфхаками.

Секрет розкішної фігури: фіналістка “Холостяка-12” Саша Мудра поділилася рецептом протеїнових коктейлів

Українські зірки та учасники телевізійних шоу хочуть мати здоровий та привабливий зовнішній вигляд. Фіналістка "Холостяка-12" Саша Мудра поділилася рецептом смачних протеїнових коктейлів.

Місячний календар стрижок на лютий 2023: сприятливі дні для зміни зачіски, щоб волосся росло як у Мішиної

Хоча б раз у своєму житті кожна дівчина наважувалась на зміни у зовнішності користуючись місячним календарем. Який може підказати, що станеться з волоссям та з вашими справами, якщо підстригтися у певну дату.