Вчені виявили зв’язок між вживанням алкоголю і деменцією

Алкоголь у великих дозах призводить до ушкодження лобової частини мозку, і, відповідно, до слабоумства.

Надмірне вживання алкоголю шкідливе для здоров’я людини. Це загальновідомий факт, але не всіх застереження МОЗ зупиняють.

Тим часом алкоголь у великих дозах, тобто більше 20 грамів етилового спирту на добу, веде до так званої алкогольної деменції, повідомляютиь вчені. Однак, якщо цю норму не перевищувати, алкоголь може навіть «гальмувати» розвиток деменції.

Процес розвивається поступово, на ранній стадії з’являється легка забудькуватість, дезорієнтація, інфантилізм, погана орієнтація в часі. Однак часто ці симптоми плутають з віковими змінами і хронічною втомою. Депресивний стан – це часте явище у людей, які страждають від алкоголізму.

Під час середньої фази розвитку деменції з’являється забудькуватість, порушується орієнтація, стає сповільненою мова і мислення в цілому. На пізній стадії хворий вже не може обходитися без сторонньої допомоги.

Алкоголізм
Алкоголізм

Хронічне вживання алкоголю у великих дозах призводить до непоправних наслідків в організмі, адже відбуваються ушкодження лобової частини мозку, що впливають на когнітивні здібності, призводять до порушення пам’яті, проблем з мовленням.

При цьому лікарі стверджують, що помірне споживання алкоголю навіть знижує ризик появи слабоумства.

Також невеликі дози алкоголю знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, зменшують ризик ішемічного інсульту, виникнення діабету і навіть еректильної дисфункції. Келих хорошого вина зменшує ризик підхопити простуду.

Крім того, зазначають лікарі, якщо не перевищувати норму алкоголю в добу, то це може «загальмувати» розвиток деменції.

Вважається, що на добу нормою є вживання не більше двадцяти грамів етилового спирту, що дорівнює келиху червоного вина або чарці горілки, або 0,5 літра пива.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.