Дерматологи заговорили про новий симптом хвороби на коронавірус: «ковідні пальці»

По симптому можна визначити чи була людина інфікована саме вірусом SARS-CoV-2, навіть, якщо хвороба проходила легко і без помітних ускладнень.

У хворих людей може з’явитися набряк та почервоніння пальців ніг, яке нагадує обмороження. Симптом зареєстрований у Міжнародному COVID-19 дерматологічному реєстрі приблизно у половини пацієнтів і близько 16% з них були госпіталізовані. Про це повідомляє The Telegraph.

За свідченням лікарки дерматологині Гарвардської медичної школи Естер Фріман, запалені пальці спочатку червоні і опухлі, а потім стають фіолетовими. У легкій формі симптом тримається тижнів два, а потім сам зникає. Але були випадки, що у ряду пацієнтів симптом тримався й до двох місяців.

Раніше уже стало відомо, що при вірусній інфекції COVID-19 у  різних пацієнтів симптоми і клінічний перебіг хвороби були надто індивідуальні і різні. Єдиним до цього спільним симптомом була втрата нюху і смаку. І то – у деяких це відбувалося дуже коротко – 1-2 дні, а у когось відчуття запахів не з’являлося й до двох тижнів.

Названа також і спільна причина, через яку ймовірно відбулося зараження коронавірусом – це дефіцит вітаміну D.

Втім, від COVID-19 ще можна очікувати багато сюрпризів. Вірус постійно мутує, тому й  по-різному проявляє себе. І ефективної і надійної вакцини очікувати можна ще не скоро.

Схожі статті

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.