Як правильно мити голову, щоб волосся довше було чистим: трихологи відповіли, чи можна мити голову щодня

Кожна дівчина хоче мати здорове та красиве волосся протягом усього життя, але мало хто розуміє, що правильний підхід до цієї теми – основа здорового волосся. Насправді ніхто не знає як правильно мити голову. Можливо це вас дивує, але ще більше дівчат не знають відповідь на питання: чи можна мити голову щодня. Але ця стаття дасть відповіді та ключові поради.

Отже, почнемо розбиратися з буденним, але складним питанням, Добре, що у світі існують люди, які спеціалізуються на таких питаннях, і професія людей, котрі вивчають науку про волосся, називається – трихолог. Саме Трихолог відповідає на головне питання, як правильно мити голову. Насправді, все просто. По-перше, догляд, тобто шампунь, бальзам та маску, потрібно обов’язково обирати за типом шкіри голови, їх декілька:

  • нормальна
  • жирна
  • суха

Багато жінок вважає, що доглядові засоби для миття голови, треба купувати за типом волосся, це правда, але треба враховувати тип шкіри, щоб ваш обраний засіб і справді працював. Для того, щоб зрозуміти, який у вас тип шкіри та не нашкодити собі, спеціалісти рекомендують звернутися до лікаря та разом з ним підібрати домашній догляд за вашим волоссям.

Тож, як правильно мити голову. Треба два рази промити голову шампунем, перший – знімає поверхневий бруд, а другий – очищує шкіру голови. Після того, як змиваєте шампунь, спочатку наноситься маска, а потім вже бальзам, щоб з’єднати волосинки. Не плутайте чергу використання засобів.

Чи можна мити голову щодня

Чи можна мити голову щодня
Трихологи відповіли, чи можна мити голову щодня

Насправді можна, якщо у вас на те є певні причини, наприклад, вам некомфортно з не немитою головою на наступний день, чи у вас високий рівень педантичності, причини у кожної жінки свої. Проте є одна важлива деталь. Для того, щоб мити голову щодня, потрібно використовувати виключно безсульфатний шампунь, або повністю натуральний шампунь, який не буде шкодити шкірі голови.

В чому різниця звичайного шампуню та органічного/безсульфатного

Як правильно мити голову
Трихологи відповіли, чи можна мити голову щодня

Різниця, по-перше, у складі, тобто в компонентах, з яких він виготовляється, та в якості. Також органічний і безсульфатний шампунь рідше викликає алергічні реакції, не вимиває природний кератин та допомагає довше зберегти колір фарбованого волосся.

Отже, прочитавши дану статтю, ви знайшли відповіді на головні питання, якщо хочете мати здорове волосся, обирайте правильний догляд та краще з лікарем. А поки що, ви володієте інформацією про те, як правильно мити голову. І ще раз закцентуємо увагу на черзі використання засобів для миття голови.

Схожі статті

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.