Три сценарії розвитку коронавірусу: яким піде Україна?

Спеціаліст роздумує над можливими варіантами розвитку коронавірусної хвороби та готовність людства прийняти нову реальність.

Коронавірусна хвороба буде розвиватися за трьома сценаріями − напружений, благополучний і той, що лякає. Про це виданню  OBOZREVATEL розповіла лікарка-інфекціоністка, докторка медичних наук, професорка Ольга Голубовська.

Українська медична система − в колапсі

Коронавірусне захворювання викликає дуже важкі стани. Віірус вражає нервову систему, хворий не в змозі дихати  і дія ліків, якими лікуємо. Це жахливо, бо хворі, які перебувають у такому стані місяць-другий просто перестають боротися за життя. Хто цього не спостерігав, той не зрозуміє.

Є ще поняття як постковідний синдром і цілий світ не знає, що із цим робити.

Три сценарії поведінки вірусу

Перший сценарій: до весни буде найважчий період, потім ввірусна інфекція ослабне і влітку піде на спад, як це вже було у цьому році. Наступної осені-зими він уже не буде такий агресивний.

Другий сценарій: коронавірус навпаки, мутуючи, набере нових властивостей і коситиме людей ще сильніше. Можуть бути повторні випадки зараження, ще важчі.

Третій сценарій: коронавірус протримається  кілька років і зникне з людської популяції, як це було з попереднім.

Медики, як на війні
Медики, як на війні

Медики перебувають у стані, як на війні

Вночі  сняться лише хворі і знімки. У лікарів настає справжній психологічний колапс. Так, здоровим людям не подобається карантин, він їх обмежує. Але я була проти того, щоб діти розпочинали навчання 1 вересня. В результаті, Київ потрапив у «помаранчеву» зону. Усі бігають і шукають ліжко з киснем. То, може краще сидіти вдома?

З такими хворобами ми не придумали нічого кращого, ніж роз’єднання й мінімізація ризиків. Сто років тому, при іспанському вірусі вижила тільки Австрія, бо швидко закрила усі порти. А Європа і Америка вкрилася трупами.

Кожна країна проходить своїм шляхом. Найбільше мені сподобалося, як проблему вирішили в Білорусії. Там продумали усе до дрібниць, навіть розвели вікові категорії у транспорті: робітники їхали о 8.00год, а студенти – 0 10.00. Молодь і діти – це двигун і їх потрібно розділяти.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Експерти поділились, яка каша є найкориснішою: гречка, вівсянка чи перловка – що найкраще сприяє схудненню

Сьогодні ми детально розповімо вам про користь та переваги найпопулярніших круп, які є доступними для кожної людини. Експерти назвали найкориснішу кашу.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.