Що буде з шкірою, якщо довго не міняти маску: пояснює дерматолог

Медичну маску лікарі рекомендують міняти кожні дві години, але це робить далеко не кожна людина.

Одна маска на весь карантин. Засіб захисту в кишені не ідеально чистого одягу, який витягується для того, щоб зайти в крамницю, а потім знову запихається в кишеню. Після введення карантинних заходів можна було спостерігати багато цікавих, а подекуди приголомшливих варіантів носіння маски.

Тим часом медичну маску лікарі рекомендують міняти кожні дві години. Однак далеко не всі дотримуються цієї не складної умови. Які ризики виникають при недотриманні правил гігієни, пояснює дерматолог.

Так, збільшення кількості умовно патогенних бактерій в організмі людини може стати причиною різних захворювань. Неохайним людям загрожують гнійничкові ураження шкіри, шкірні захворювань, назофарингіти.

Ситуація ускладнюється, якщо людина щодня використовує жирний крем і товстим шаром наносить макіяж. Все це утворює резервуар для розмноження бактерій. Можливе приєднання грибкової флори, особливо часті кандидозні ураження навколо порожнини рота, стрептодермія – гнійний висип і пухирі на шкірі.

Захисна маска
Захисна маска

Дерматолог також розповіла, як потрібно поєднувати маски і догляд за шкірою. При жирному типі шкіри краще відмовитися від засобів на жировій основі на користь легких текстур. Це можуть бути гелеві, зволожуючі або засоби з адсорбентами.

Брудну маску носити небезпечно і для власників сухої шкіри, оскільки вона позбавлена ​​захисної водно-ліпідної мантії. Таку шкіру потрібно регулярно зволожувати, що особливо важливо в сезон опалення.

Плюс маски в тому, що вона створює бар’єр для шкіри, і людина зайвий не раз доторкається до свого обличчя брудними руками. Тому маска – це ще й психологічний бар’єр, вважають лікарі. До носіння маски можна звикнути, якщо знайти оптимальні засоби по догляду за шкірою, а також дотримуватися гігієнічних вимог.

Найправильнішим рішенням буде стерильна медична маска – її потрібно міняти кожні дві години. Однак вона зроблена з синтетичного матеріалу, і може викликати подразнення шкіри.

Тому можна зупинити свій вибір на масках з натуральних тканин. Найоптимальнішим варіантом вважається засіб з натурального шовку, він найбільш нейтральний для шкіри.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Експерти поділились, яка каша є найкориснішою: гречка, вівсянка чи перловка – що найкраще сприяє схудненню

Сьогодні ми детально розповімо вам про користь та переваги найпопулярніших круп, які є доступними для кожної людини. Експерти назвали найкориснішу кашу.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.