На які проблеми зі здоров’ям вказує нездоровий рум’янець — відповіді лікарів

Розповідаємо, про які захворювання може говорити нездоровий рум'янець.

Багато людей страждають від рожевих вугрів. Лікарі називають це явище — розацеа. Це хронічний дерматоз обличчя, який виникає а центральній частині обличчя.

Долслідження фахівців

Фахівці провели дослідження, де взяли учать 275 пар близнюків. Вони побачили, що це явище наполовину обумовлено спадковістю і наполовину оточуючими факторами. Основана причина ховається в ультрафіолетовому світлі. Окрім цього, породжують нездоровий рум’янець алкоголь, зайва вага, серцево-судинні захворювання, старість. Тому варто приділити пильну увагу цим факторам, щоб позбутись проблеми. До того ж, потрібно уникати ультрафіолет, який викликає розацеа.  

Нездоровий рум'янець
Нездоровий рум’янець

Симптоми хвороби

Люди, з цим неприємним симптомом скаржаться на постійні проблеми зі шкірою: почервоніння обличчя, гнійники, постійно сльозяться очі. Проблему можна вирішити за допомогою лазера, однак коштувати це буде не дешево. При цьому, неможливо до кінця позбутись захворювання. Фахівці стверджують, що достеменно невідомі її причини. 

Сама по собі хвороба не пройде і час від часу може то проявляти себе, то “вести спокійно”. Однак це не означає, що вона назавжди пропала. Розацеа з’являється під впливом потрібних їй факторів.  

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.