Вчені довели, що відеоігри позитивно впливають на психіку

Якщо людина грає в Animal Crossing чотири години на день, то стає набагато щасливішою.

Чимало людей впевнені, що грати в комп’ютерні ігри шкідливо і вони роблять дітей жорстокими. Тим часом науковці виявили несподівану річ.

Насправді відеоігри позитивно впливають на психічне здоров’я людини, встановили вчені з Оксфордського університету у Великобританії. Про це повідомляє The Guardian.

Вчені проаналізували дві гри – шутер EA Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville та симулятор життя Nintendo Animal Crossing. Спостереження за гравцями показало, що люди, які грали в більшу кількість ігор, виявлялися більш щасливішими в житті.

Цей висновок ставить під сумнів поширену думку про шкоду відеоігор для психічного здоров’я. Розробники ігор часто не знають психологічний портрет своїх користувачів, а в попередніх дослідженнях використовувалося занадто мало достовірних даних.

Відеоігри
Відеоігри

На думку автора дослідження Ендрю Пшибільські, гру потрібно сприймати як форму дозвілля. Спостереження показали, що 4 години гри в Animal Crossing в день роблять людину щасливішою, розповів він.

“Спостереження за 3274 добровольцями показало, що чим більше геймери присвячували час улюбленій грі, тим частіше вони говорили про поліпшення самопочуття. Це підтвердили і анкети, які учасники заповнювали протягом усього дослідження”, – йдеться у висновках вчених.

Водночас, науковці закликали не сприймати отримані дані як карт-бланш для безконтрольних ігор. Адже подальші дослідження напевно покажуть і негативний вплив ігор. В експерименті досліджувалися тільки дві відеогри для будь-якого віку. Інші потенційно можуть бути менш корисними.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.