Названі продукти, які чистять судини краще за таблетки

Список продуктів, які покращують кровообіг, зміцнюють судини і розріджують кров.

Прийнято вважати, що закупорка судин трапляється у людей літнього віку, але це не так. Тромбоз, тромбофлебіт, інсульт і багато інших недуг підстерігають людину, коли вона веде неправильний спосіб життя, не стежить за тим, що їсть, незалежно від віку. Щоб уникнути цих проблем – варто переглянути свій раціон, додати в нього продукти, які покращують кровообіг, зміцнюють судини і розріджують кров. Тож зверніть увагу на наступні продукти.

Вівсяна, рисова, гречана, пшоняна і перлова каші

Як відомо, каші покращують травлення, прискорюють обмін речовин і запобігають запорам. Але не всі знають, що крупи впливають на зниження рівня холестерину в крові, зменшують утворення бляшок, зміцнюють стінки судин і покращувати кровообіг.

Каші обов’язково потрібно додавати в меню людям з діабетом, гіпертонією, а також тим, хто скаржиться на серцево-судинну систему. Вівсяна, гречана, рисова (бурий або коричневий рис), пшоняна і перлова каші також багаті клітковиною і різними вітамінами.

Гречка
Гречка

Часник

Завдяки своїм корисним властивостям часник здатний очищати судини. Крім того, овоч відповідає за рівень цукру в крові, розріджує кров. З’їдайте не більш трьох зубців в день.

Гранатовий сік

Цей сік допомагає вберегти судини від закупорки. Гранат містить чимало різних вітамінів. Однак краще купити гранати поштучно і зробити сік самостійно, тому що не всі магазинні соки якісні.

А ось від копченої їжі і продуктів з пальмовою олією краще відмовитися, адже через них якраз відбувається закупорка судин.

Схожі статті

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.

Шкіра, як шовк: поради від українських та голлівудських зірок – Дорофєєва, Полякова, Еністон, Йохансон та інші

Знайти дієвий метод догляду за шкірою для досягнення ідеального результату — завдання не з простих. Втім українські та голлівудські зірки поділились своїми робочими лайфхаками.