Як розпізнати небезпечну родимку

Меланома - злоякісна пухлина шкіри, яка може ховатись за звичайними родимками. Тому дуже важливо уміти відразу їх розпізнати і почати лікування.

Що таке родимки і звідки вони беруться 

Слово родимка – загальнонародне. У медицині таке явище називається невус – новоутворення шкіри. Їх найбільша небезпека полягає у тому, що вони можуть перерости у таку страшну хворобу як рак. Такі родимки можуть бути як вродженими, так і набутими протягом життя. Вони можуть рости, кровоточити при травмуванні, гноїтись і запалюватись. Або взагалі перерости в пухлину шкіри.  

Утворення родимки на шкірі людини відбувається під впливом пігментної речовини меланіну. Спочатку вони можуть зовсім маленькими, але згодом збільшитись в розмірі. Кількість їх також збільшується. Це зазвичай відбувається під дією гормонів. Наприклад, фахівці дослідили, що у період вагітності у жінок збільшується кількість родимок на тілі. Однак, є ще багато теорій цьому явищу.  

Родимки

Які родимки є небезпечними 

Небезпечними вважаються папіломи, кератоми, фіброми. Їх не можна видаляти, якщо вони підносяться над рівнем шкіри. Інколи, такі родимки ще називають родимими плямами. Якщо вони заважають естетично або приносять незручності, то родимки будуть видаляти лазером. В інших випадках тривожити їх не потрібно.  

Як визначити меланому в домашніх умовах 

Якщо родимка значно збільшилась в розмірах – варто звернути на це увагу. Зверніться до лікаря, щоб він підтвердив або спростував теорію. До того ж, потрібно буде здати аналізи, які покажуть, чи це меланома. Лікарі радять видаляти невідомі новоутроврення, однак останнє слово за пацієнтами.  

До того ж, лікарі радять менше часу проводити на сонці, адже воно агресивно діє на шкіру. Особливо, це стосується людей, які схильні до такої хвороби.  

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Експерти поділились, яка каша є найкориснішою: гречка, вівсянка чи перловка – що найкраще сприяє схудненню

Сьогодні ми детально розповімо вам про користь та переваги найпопулярніших круп, які є доступними для кожної людини. Експерти назвали найкориснішу кашу.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.