Вчені довели, що маска може захистити від важких форм COVID-19

Незначна концентрація коронавірусу може привести до інфікування, але симптоми будуть менш серйозними, ніж при високій.

Захисна маска не забезпечує 100-відсотковий захист від коронавірусу. Однак хвороба COVID-19 протікає в легшій формі у людей, які під час зараження були в медичній масці.

Користь носіння масок при боротьбі з коронавірусом довів іспанський вчений. Про це він повідомив іспанському інформагентству EFE.

Експерт з інфекційних захворювань, директор медичного центру Міжнародного університету Ла-Ріохи Вісенте Соріано очолив дослідження, в ході якого вчені проаналізували дані про спалахи захворювання коронавірусом, що відбулися в Мадриді під час першої хвилю пандемії.

Маска

Науковцям вдалося порівняти ступінь передачі вірусу і госпіталізації. Крім іншого, вивчався дім з монахинями, де заразилися 25 постояльців. Хоча половина мешканців була старша 65 років, ніхто з них не потребував госпіталізації. Вчений стверджує, що це пов’язано з чітким дотриманням карантинних заходів, в тому числі носінням масок.

В іншому випадку розглядалася зустріч десяти осіб, які провели три години в закритому просторі без масок і дотримання дистанції. Вся компанія заразилася коронавірусом, а чотирьох госпіталізували.

Науковці дійшли до висновку, що дія низької концентрації коронавірусу може привести до інфікування, але симптоми будуть менш серйозними. Соріано вважає, що використання маски може захистити людину від важких форм COVID-19.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Експерти поділились, яка каша є найкориснішою: гречка, вівсянка чи перловка – що найкраще сприяє схудненню

Сьогодні ми детально розповімо вам про користь та переваги найпопулярніших круп, які є доступними для кожної людини. Експерти назвали найкориснішу кашу.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.