М’ясо під шубою в духовці: проста страва на всі випадки життя – на обід та святковий стіл. Зберігайте рецепт

Виявляється "під шубою" біває не тільки оселедець! Неймовірно смачне, соковите, ніжне м'ясо, запечене у духовці з овочами та соусом. Готувати просто, а головне швидко.

Всі господині добре знають рецепт “Оселедця під шубою”, деякі навіть вміють готувати кілька варіантів з різними додатковими інгредієнтами. А от як готувати “М’ясо під шубою”, як виявилося, знають не всі. Цей рецепт стрімко набирає популярності в інтернеті. Його вже встигли приготувати сотні тисяч домашніх господинь, а тепер і ви дізнаєтесь, як зробити соковите, ніжне та дуже смачне м’ясо з овочами, маринованим огірком та ароматним соусом із сиром.

М'ясо під шубою в духовці
М’ясо під шубою в духовці

Страва універсальна. Прекрасно підійде як на сімейний обід, так і святковий стіл. Для рецепта підійде будь-який вид м’яса – куряче або індиче філе, яловичі або свинячі стейки.

Інгредієнти:

  • Свинина – 600 г (4 стейки)
  • Сир – 100 г
  • Помідор – 1 шт.
  • Сметана – 4 ст.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Огірки мариновані – 3 шт.

Приготування:

Перш ніж приступити до приготування “м’яса під шубою”, свинячі стейки необхідно трохи відбити спеціальним молоточком. З кожного боку посолити та поперчити.

М'ясо під шубою в духовці
М’ясо під шубою в духовці

Змащуємо кожен шматочок гірчицею та сметаною. Далі м’ясо необхідно трохи запекти, тому перекладаємо в ємність для запікання, накриваємо фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 200 С приблизно на 30 хвилин.

У цей час приготуємо інгредієнти для шуби. Нарізаємо тонкими скибочками огірки помідори. Викладаємо його зверху на стейки. Помідори трохи посолити.

Твердий сир натираємо на тертці. Дрібно шаткуємо петрушку. Усі змішуємо з 4 ст. ложками сметани. Отриману масу акуратно розподіляємо зверху помідорів та маринованих огірків.

М'ясо під шубою в духовці
М’ясо під шубою в духовці

Випікати при температурі 200 °С приблизно 30 хвилин.

Якщо готуватимете з курячого та індичого філе час скорочуємо до 30-40 хвилин і заздалегідь їх випікати не треба.

Не забудьте накрити фольгою.

Соковите, ніжне “м’ясо під шубою” готове! Накривайте на стіл і кличте рідних!

М'ясо під шубою в духовці
М’ясо під шубою в духовці

Схожі статті

Євген Клопотенко назвав себе божевільним, бо посмажив банани з цибулею на сковороді

Євген Клопотенко запропонував українцям обсмажити банани з червоною цибулею. Хто не може собі цього уявити, може побачити це на власні очі. Адже шеф-кухар зняв і виклав відео. Це мішлен.

Як приготувати курячі котлети з сиром: легкий рецепт, який завжди знадобиться

Соковиті котлетки можна приготувати не лише з одного м'яса, а ще й з сирною начинкою. Зробити це можна прямо вдома легко та швидко. Для цього потрібно використати два види сиру.

Рецепт, якому мене навчила бабуся! Швидко, просто та неймовірно смачно! На вечерю

Мʼясні фрикадельки з сиром у вершково-грибному соусі виходять дуже соковитими та смачними. Родзинкою страви є саме сир, який знаходиться в самому "серці" фрикадельок.

Це ще краще, ніж “Королівський”: Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати майонез, від якого не гладшають

Суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво приготував майонез із варених яєць. Він запевняє, що від такого соусу неможливо набрати вагу, але при цьому, це дуже смачно.

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?