Злі люди мають високий ризик не пережити інфаркт: дослідження вчених

Вчені дійшли до висновку, що люди, які вороже налаштовані щодо оточуючих, мають високий ризик серцево-судинних захворювань.

На наше здоров’я прямо впливає характер. Так, люди, що вороже налаштовані щодо оточуючих, мають високий ризик не пережити другий інфаркт.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного групою науковців з університетів штатів Теннессі і Кентуккі в США, опубліковані в журналі European Journal of Cardiovascular Nursing.

Попередні дослідження довели, що у людей, в характері яких яскраво проявляються схильність до цинізму і сарказму, злопам’ятність, дратівливість, нетерпимість підвищений ризик серцево-судинних захворювань загалом, і інфаркту зокрема. Автори нового дослідження вирішили з’ясувати, як такі особистісні якості пацієнта впливають на результат другого серцевого нападу.

Для цього вчені проаналізували дані про 2321 пацієнта, що пережив перший інфаркт. Спостереження за цими особами велися протягом двох років після інфаркту. Середній вік учасників експерименту становив 67 років, більшість з них були одруженими білими чоловіками. Більше половини учасників (57%) набрали по «шкалі ворожості» досить високу кількість балів, щоб сказати, що вони схильні ставитися до оточуючих дуже вороже.

Гнів

Дослідження продемонструвало, що поганий характер є таким самим фактором високого ризику смерті від другого інфаркту, як вік, стать, рівень освіти, сімейний стан, гіпертонія, діабет і куріння. Які біологічні причини, що лежать в основі зв’язку між ворожістю і низькими шансами пережити другий серцевий напад, поки що не відомо.

Однак, дослідники вважають, що пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями потрібно не тільки намагатися вести більш здоровий спосіб життя (правильно харчуватися, кинути палити, підвищити фізичну активність), але і активно працювати над своїм ставленням до оточуючих людей.

Схожі статті

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.