В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Зелена гречка – це сирі, ще необроблені зернятка, а коричнева – пройшла термічну обробку. На смак зелена гречка трав’яниста та ніжна, а коричнева має усім знайомий, підсмажений горіховий посмак.

Зелена гречка містить велику кількість поживних речовин, таких як: білок, вуглеводи, дієтичні волокна, вітаміни групи В, а також мінерали (залізо, магній, кальцій та калій).

Також крупа містить значну кількість дієтичного волокна, яке сприяє нормалізації травлення та підтримує здоров’я шлунково-кишкового тракту. Вона також допомагає відчувати ситість на тривалий час, що може бути корисним для контролю ваги та підтримки здорового харчування.

Зелена гречка містить антиоксиданти, такі як флавоноїди та поліфеноли, які захищають клітини від шкідливих вільних радикалів та запобігають окисненню, що може спричинити погіршення здоров’я та прискорення процесів старіння.

Деякі дослідження показали, що регулярне споживання гречки може знижувати рівень холестерину у крові та підтримувати здоров’я серцево-судинної системи. Це може зменшити ризик розвитку серцевих захворювань та інших проблем з серцем.

А ще, зелена гречка має низький глікемічний індекс, тому вона може бути корисною для людей з діабетом або тих, хто стежить за рівнем цукру в крові. Вона підтримує стабільний рівень цукру після прийому їжі.

Рецепт каші із зеленої гречки: просто, швидко та корисно
Рецепт каші із зеленої гречки: просто, швидко та корисно

Секрет приготування:

Для початку промийте зелену гречку в холодній воді. Цей процес повторюйте доти, доки вода не стане повністю прозорою. Таким чином ми позбуваємось зайвого бруду, що осів на крупі. Далі залийте гречку водою в пропорції 1:2 та залиште набухати протягом ночі.

Після замочування процідіть крупу через сито та залийте окропом (1:2). Важливо застосовувати метод запарювання, адже саме так корисні речовини залишаться у каші. Після 20-30 хвилин гречка буде готова. Страву можна подавати до столу з будь-якими соусами на ваш смак.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

Експерти поділились, яка каша є найкориснішою: гречка, вівсянка чи перловка – що найкраще сприяє схудненню

Сьогодні ми детально розповімо вам про користь та переваги найпопулярніших круп, які є доступними для кожної людини. Експерти назвали найкориснішу кашу.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.