ТОП-5 мальовничих місць в Україні, які відіб’ють бажання їхати за кордон: фортеці, каньйони та водоспади

В Україні не менш гарно та мальовничо. Головне знати, куди їхати.

Актовський каньйон

Українська відповідь американському Великого каньйону, але в мініатюрі. Довжина каньйону – близько 4 кілометрів, висота скель – до 50 метрів. Але це не завадило отримати в народі назву “Долина диявола”. За легендою, стародавні скіфи відправляли за течією річку Мертвовод, яка звивається між скелями каньйону, в останню путь своїх царів.

Актовський каньйон.

Назви, звичайно, похмурі, а ось світанки тут казкові – скелі стають рожево-багряними. Дуже красиво.

Манявський водоспад

Манявський водоспад.

Один з найбільших водоспадів України. Його висота – близько 20 метрів. Вода крижана, але скупатися біля підніжжя в невеличкому озерці можна, тим більше, що, за розповідями місцевих, ці води мають цілющі і омолоджуючі властивості. Правда, за чутками, тут водяться ще і мавки, і інші лісові мешканці. Простіше кажучи, колоритно!

А ще тут дуже красива природа – густі соковито-зелені зарості папортника і моху, величезні старі їли і чисте повітря. Ніби тут ніколи не ступала нога людини і все навколо саме таке, яким задумала матінка-природа.

Лемурійське рожеве озеро

Лемурійське рожеве озеро —
одне з найвідоміших рожевих озер України – лемурійськіх. Знаходиться в Херсонській області, в селі Григорівка.
Зараз на озері мінімальна інфраструктура – душ і туалет. Поруч є джерела з грязями. Кращий період відвідування лемурійського озера – літо, адже в цей час вода активно випаровується, в результаті чого колір стає більш насиченим.

Острів Джарилгач

Найбільший острів України. Справжня перлина Чорного моря з чистим піском і кілометрами незайманих пляжів. Такі собі українські Мальдіви. Дика природа абсолютно поруч – олені, лані, муфлони, а ввечері до острова часто припливають дельфіни.

Шацькі озера

24 озера, які варто обійти, проплисти, прогресті на човні, об’їхати на велосипеді. Продумайте собі маршрут так, щоб була можливість познайомитися з кожним з синіх озер.

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.