6 стереотипів про чоловіків і жінок, підтверджених наукою

Чоловіки справді краще орієнтуються в просторі, зате жінки чудово справляються з кількома завданнями одночасно.

Існує безліч стереотипів про жінок і чоловіків, деякі з них дратують, наприклад, твердження, що чоловікі розумніші за жінок. Інші викликають посмішку. Однак, як виявилося, деякі стереотипи підтверджені науковими дослідженнями.

Жінки балакучі

Жінки говорять вдвічі більше за чоловіків, і тепер це науково доведено. Психоневролог Луенн Брізендайн провела дослідження і виявилося, що жінки вимовляють щодня в середньому по 20 000 слів – це удвічі більше, ніж показник чоловіків. Також жінки говорять швидше, при розмові у них задіяно більше клітин мозку, а ще дівчатка починають говорити раніше за хлопчиків.

Виявляється, у жінок на 30% активніший білок FOXP2, який називають «мовним геном», він відповідає за правильний розвиток мовних і мовленнєвих навичок.

Чоловіки – егоїсти

Науковці підтверджують, що чоловікам не притаманна емпатія, вони ненавидять з’ясовувати стосунки і відключаються, коли їм намагаються скаржитися або «пиляти». Пр справжньому чоловіки співчувають тільки собі, дорогим.

Опитавши 20 000 чоловіків і жінок, австралійські вчені дійщли до висновку, що на чоловіків фактично ніяк не впливають різні події в житті їхніх половинок, тоді як жінки виявляють жваве зацікавлення і бувають схвильовані подіями в житті партнерів.

Чоловіки – егоїсти
Чоловіки – егоїсти

Чоловіки смішніше жартують

Деякі дами вважають себе дуже дотепними, але пальма першості тут все-одно належить мужчинам. Так, у 2011 році психологи Каліфорнійського університету в США попросили чоловіків і жінок придумати кумедні підписи до різних картинок і потім без вказівки авторства віддали їх на розгляд журі. Всі найдотепніші, на думку суддів, слогани були придумані чоловіками.

Жінки не вміють пити

Така особливість жіночої фізіології: за розщеплення алкоголю в організмі людини відповідають ізоферменти, а точніше, їх особлива група – дегідрогенази. У представників чоловічої статі їх виробляється досить багато, а ось у жінок дані ферменти є в недостатній кількості. Крім того, важливим фактором є менша, порівняно з чоловіками, маса. Це пояснює той факт, що жінки швидше п’яніють і гірше переносять алкоголь.

Жінки вміють робити багато справ одночасно

Психологи Хартфордширського університету в 2010 році з’ясували, що жінки легше справляються з багатозадачністю, ніж чоловіки. Учасники дослідження – 50 хлопців та 50 дівчат – мали протягом 8 хвилин виконати одночасно 3 завдання: вирішити математичні задачки, знайти на карті ресторани і скласти план пошуку ключа, який захований на уявному полі. До того ж учасників експерименту періодично відволікали телефонними дзвінками, і якщо вони відповідали, то отримували додаткові запитання на загальну ерудицію.

В результаті жінки легко впоралися з усіма завданнями, а ось чоловіки провалили тест, вони застрявали на стратегічному завданні пошуку ключа.

Багатозадачність
Багатозадачність

Чоловіки краще орієнтуються в просторі

Норвезькі дослідники провели цікавий експеримент за участю 18 чоловіків і 18 жінок. Їм дали завдання прокласти собі шлях у віртуальному лабіринті, одночасно виконуючи різні завдання. Чоловіки досягли кращих успіхів, і виконали на 50% більше завдань, ніж дами. Виявилося, що чоловіки обирають найпростіший, прямий і короткий шлях, орієнтуючись по сторонах світу. Жінки тим часом складають зовсім не оптимальні маршрути, але при цьому швидше знаходять різні речі в близькому радіусі.

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.