Стосунки на відстані: 5 умов, яких потрібно дотримуватися, щоб не втратити одне одного

Чи можливі взагалі стосунки на відстані? Але є − і ти, і я, ми знаємо такі сім'ї, які особистим прикладом підтверджують, що відстань лише зміцнює стосунки. Може, вони знають якийсь секрет?

Виявляється, таки так, є п’ять умов, які допоможуть не лише не втратити кохану людину, а навіть ще більше наблизити до себе. Про це розповіла психологиня Наталія Гаєвська.

Навчися слухати

Є люди, які телефонують, щоб сказати тільки про своє. Але людина так влаштована, тому той, хто «у телефоні» також «має своє» і для нього воно також важливе.

Пам’ятай про смаки, звички, уподобання. А головне – вислухай. «Твоє» нікуди не дінеться. Зрештою, буває так, що під час слухання вже й відпадає потреба чи бажання говорити про це.

Зроби світлини як тренуєшся - тримай його у стані зацікавлення твоїм життям
Зроби світлини як тренуєшся – тримай його у стані зацікавлення твоїм життям

Вчися домовлятися

Після першого засвоєного уроку другий уже буде легший. Не дивлячись на те, що між вами відстань, спільні інтереси, побутові проблеми, сімейні питання залишаються – вони вимагають вирішення. А перед тим обговорення.

Жодна сторона не може бути ущемлена. Завжди висловлюй чітко і до кінця свою позицію, але, звісно, не у категоричній формі, а у формі діалогу. Будь-які недомовленості завжди вилізуть боком.

Пам’ятай про особистий простір партнера

У стосунках на відстані часто є спокуса надмірно контролювати партнера. З різних причин – боязнь втратити кохання, ревність, щире хвилювання за партнера. Облиш, що має бути – те буде. А ось своїм нестерпним контролем ти можеш просто спровокувати або наблизити кінець стосунків.

Створіть свій маленький «світ на двох»

Обговорюйте найближчі спільні плани. Діліться інтимними подробицями з різними тільки вам зрозумілими термінами і слівцями.  Прокручуйте спільні спогади з минулих зустрічей. Усе це підігріває почуття і наближує час зустрічі.

Плануйте спільне життя

Ваші стосунки – це ваші мрії, плани на майбутнє. Обговорюйте їх в деталях, візуалізуйте, відчувайте присмак і запах атмосфери, в якій ви б хотіли опинитися разом.

Будь у цьому ініціативною. Будь щирою і не бійся емоцій і почуттів.

Схожі статті

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.

Стилісти назвали 5 помилок, які ми робимо, коли одягаємо чорне: секрет стильного образу лежить на поверхні

Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних порад від професійних стилістів. Яких помилок припускається більшість людей, що полюбляє чорний одяг.

Як зберігати часник в квартирі так, щоб він не висихав, не жовтів і не проростав: прості та корисні поради

Сьогодні ми поділимось з вами корисними лайфхаками, що допоможуть зберегти свіжість та колір часнику навіть при низьких температурах.

Одна деталь у зовнішності робила наложницю фавориткою Султана: сьогодні вона тільки відштовхує чоловіків

Гарем султана — це складна система, яка управлялася ієрархією, релігією та сімейними узами. Навколо цього явища ходило дуже багато пліток, але далеко не всі вони відповідали дійсності.

Як досягти корейської дзеркальної шкіри для ідеального кольору обличчя: ці поради прості, але неочевидні

Корейські красуні давно зарекомендували себе як знавці по догляду за собою, адже красивішої шкіри, ніж у них немає ніде в світі. А їхні секрети вже не секрети.

Як правильно обсмажити буряки, щоб борщ мав неймовірний насичений колір та смак: таке варто знати

Борщ – страва, яка є символом української кухні. Головний секрет приготування криється в правильній обробці буряків. Розповідаємо, як обсмажити їх так, аби отримати насичений колір та смак.