Як зробити свічку своїми руками з мила, картоплі або олії: найпростіший спосіб з підручними засобами

Ще рік тому мало хто міг уявити, що сучасному українцю у 2022 році може знадобитися інформація, як зробити свічку своїми руками. Але реалії війни не шкодують нікого і в умовах блекауту вміння зробити свічку з підручних засобів може стати у нагоді.

В умовах воєнного стану люди навчилися виплутуватися ледь не з будь-яких ситуацій і те, що раніше здавалося просто неможливим, сьогодні — реалії сучасності. Через постійні обстріли критичної інфраструктури країни та пошкодження енергопередаючих споруд, українцям доводиться жити без електропостачання тривалий час. Іноді блекаут займає кілька днів і вміння робити свічки у домашніх умовах сьогодні можуть стати в нагоді кожному, оскільки буває так, що не завжди звичайні свічки є в наявності в магазині.

Як зробити свічку своїми руками
Як зробити свічку своїми руками

Як зробити свічку своїми руками з підручних засобів?

Якщо сталося так, що ви залишилися без світла, а звичайних парафінових свічок вдома не знайшлося, не слід панікувати. З підручних речей можна зробити свічку, яка буде горіти протягом кількох годин. На ютубі можна знайти багато відео-інструкцій, як зробити свічку мила, картоплі або олії.

Свічка з картоплі та олії

Для цього потрібно: тарілка з товстим дном, рослинна олія, картопля, гніт або тонка мотузка, сірники або запальничка.

Свічка з картоплі у домашніх умовах
Свічка з картоплі у домашніх умовах

Картоплю помити та вирізати кружальце завтовшки 2-3 см, посередині спицею чи зубочисткою зробити отвір для гнота. У тарілку налити 100 мл рослинної олії, в якій ретельно промокнути гніт та змастити картопляне кружальце. Продіти гніт в отвір картоплі та залишити зверху відрізок 0,5 см. Цю конструкцію покласти в тарілку з олією та підпалити кінчик гнота. Орієнтовний час горіння такої свічки —  близько 5-6 годин.

Як зробити свічку з мила?

Для цього потрібно: каструля, форма для свічки, брусок господарського мила, оцей столовий, нитка бавовняна, вода, сірники або запальничка.

Мило порізати дрібними шматочками та покласти в каструлю. Залити водою, щоб вона покрила мило та поставити на водяну баню, ретельно перемішуючи до повного розчинення мила. Далі обережно зняти каструлю з вогню та додати велику кількість оцту, щоб утворилася густа маса жовтуватого кольору.

Як зробити свічку з мила у домашніх умовах
Як зробити свічку з мила у домашніх умовах

Ретельно перемішати та залишити до застигання речовини. Після того, як утворена речовина застигне, її слід витягнути, розламати на шматки та розтопити на водяній бані, щоб було зручно заливати у форми, в якій до цього потрібно закріпити бавовняну нитку або гніт.

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.