Хочете стати щасливими, знайдіть Меркурій

Сюрприз від всесвіту.

Цього року, як компенсацію за закриті кордони, природа вирішила подарувати мешканцям Північної півкулі неймовірної краси сюрприз – почати ранок з захоплюючих картинок ранкового неба.

До кінця тижня, а саме з 12 по 14 листопада, українці мають найкращу можливість можливість побачити одну з найпотаємніших планет сонячної системи – Меркурій. Хоча астрономи і запевняють, що жителі Північної півкулі Землі зможуть милуватися планетою до 24 листопада, проте саме цього тижня Меркурій можна буде спостерігати 1,5 години.

На світанку перед сходом Сонця найкраще видно Венеру – найяскравішу планету Сонячної системи. Саме ця планета разом з Місяцем слугують найкращим орієнтиром для пошуку Меркурія на вранішньому небі. Щоб побачити планету астрономи радять провести поглядом лінію від Венери до Сонця, що сходить і на цій лінії буде видно Меркурій. Тут є один нюанс – дивитися потрібно у напрямку звідки сходить Сонце, тож мешканцям великих міст треба добре постаратися, щоб знайти гарний оглядовий майданчик для спостереження.

Планета починає з’являтися над горизонтом о 6 ранку. А найвдалішим часом для спостереження за Меркурієм вважається 7 година ранку, тоді його видно найкраще.

Планета-неведимка Меркурій
Планета-неведимка Меркурій

Щоправда побачити його можна лише поки не зійшло Сонце. Після цього моменту планету закривають від нас сонячні промені і вона зникає до наступного ранку. Саме через таке близьке розташування до найбільшої зірки нашої Сонячної системи, Меркурій ще називають планетою-невидимкою. Можливість побачити його на небі випадає дуже рідко і якщо вдасться, це принесе удачу.

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.