Молитва, яку необхідно читати тільки по понеділках

У тижневому Літургійному календарі по понеділках Церква молитовно вшановує Ангелів, Архангелів і усі сили безплотні. Тому важливо саме у цей день звертатися з молитвою подяки і прохання до Ангелів і до свого Ангела хранителя.

Традиційно у візантійській традиції Святі ангели Гавриїл і Рафаїл, а також Архистратиг Михаїл  згадуються Літургіях Йоанна Златоустого чи Василія Великого.

Вважається, що вони своїми піснеспівами беруть участь у співслужінні кожної Божественної Літургії.

Основне завдання ангелів – опікуватися людьми, допомагати їм звершувати волю Божу і доносити до Бога наші молитви і прохання.  У Святому  Писанні сказано, що ангели радіють за покаяння кожного грішника. Там, на небі, вони за нас переживають, готові нам допомагати, але не мають такого права вмішуватися у наше життя, тому маємо ми молитися – просити і дякувати за опіку і наставництво.

Саме за готовність служити, найперше, Господеві, а далі – нам, ангели є для людей прикладом для наслідування. Звідси й пішов вислів, який  вживають на означення чесної, доброї, скромної, слухняної, завжди готової прийти на допомогу людини – «він – ангел».

Молитва на понеділок щотижня

Сильна молитва на понеділок

Молитва до Ангела хоронителя

О, святий Ангеле хоронитею мій, покровителю мій! Сокрушеним серцем і болісною душею стою перед тобою, благаючи: почуй мене, грішного(-ну) (ім’я). Що з  гірким плачем взиваю: не пом’яни беззаконь і неправд, якими я прогнівляю тебе в усі дні і години, і творю себе недостойним(-ою) милості і благості Господа.

Архангел Гавриїл. Мозаїка монастиря Дафні поблизу Афін, ХІ ст.
Архангел Гавриїл. Мозаїка монастиря Дафні поблизу Афін, ХІ ст.

Будь до мене милосердним і не відлучайся від мене до кінця мого життя. Розбуди мене від сну гріховного і сприяй твоїми молитвами створити плоди, достойні покаяння. Найбільше ж збережи мене від смертельних гріховних падінь. Щоб я не загинув(-ла) у відчаї і щоб не радів ворог через мою загибель.

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.