Кожній людині Бог дав талант: 5 способів як уникнути марнотратства свого таланту

Євангельська Притча про таланти відома усім. Але найбільша її цінність для кожного проявляється тоді, коли можеш її мудрість використати на практиці.

П’ять пунктів, які допоможуть Слову втілитися у конкретну справу подає deon.pl

Пізнай себе

Ти є унікальна модель, створена Богом в одному єдиному екземплярі. У тобі закладені дари, твої природні схильності, про які можеш дізнатися, якщо будеш в житті активний і сміливий.

Можливо, ти хороший оратор, тебе не напружує велика аудиторія  і саме тебе Бог обрав для проголошення Його Слова. А, можливо, ти вмієш добре і уважно слухати і до твого столика на каву завжди хтось приходить? Може ти вмієш красиво передати те. Що бачиш і чуєш навколо і з тебе буде чудовий журналіст? А, можливо, однією своєю присутністю ти створюєш таку атмосферу, що навколо тебе усі почуваються у безпеці і турботі? Яким би ти не був і який би талант не мав, ти маєш його виявити і назвати. Це для того, щоб ним свідомо користуватися і знайти своє місце у суспільстві, а також у Церкві.

Як пізнати свій талант? Бог підкаже, треба бути уважним і слухати себе і Його.

Талант педагога
Талант педагога

Склади графік часу

Час – найбільша цінність, яку бездумно витрачаємо в молодому віці на  перегляд серіалів або прокручування стрічки у соцмережі. Натомість розвиток таланту вимагає виділення конкретного часу, який можемо йому присвятити.

Введи у свій режим години, коли будеш розвивати свій талант: запишися на курси копірайтерів чи вмрішуй завдання чи грай у судоку, якщо у тебе математичні здібності, практикуй пекти і варити, якщо хочеш бути кулінаром і т.д.

Пропонуй свій талант

Практикування – найкращий спосіб розвинути свій талант. Пропонуй його, де тільки можеш.

Ти чуйний і турботливий до інших – найди спільноту, Дім дитини, хоспіс, де будеш придатний зі своїм талантом. Любиш ручну роботу – знайди гуртки, майстерню, де можеш навчитися і удосконалювати навики. А далі – місце, де можеш свої роботи комусь дарувати на радість чи крамницю, де можеш це продавати.

Не тримай біля себе – поділися. Навіть, якщо це «дві риби і п’ять хлібів».

Талант дослідника
Талант дослідника

Працюй зі своїм талантом

Якщо ти присвячуєш своєму таланту лише вільний час, а більшість часу проводиш на роботі, якої не любиш – це погано. Ти маєш шукати можливість бути зі своїм талантом якомога більше часу. Так ти його розвинеш. Але від цього якість твого життя буде зовсім іншою.

Знайди наставника

Хороший наставник – це ярлик для твого таланту. Знайди людину, яка уже чогось досягла у тій справі, до якої  маєш талант. Вона уже пройшла шлях, яким щойно ідеш ти, тому може порадити,

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.