Страсний тиждень 2021: коли починається, що треба і чого не можна робити, аби вберегти родину від нещастя

Великдень 2021, православний, вже відбудеться на цьому тижня - 2 травня. Дізнайтеся, як потрібно готуватися до свята, відповідно до церковних канонів.

Великдень 2021 в Україні чекає на нас на початку травня. Цього року вважається, що свято приходить достатньо пізно – з цим пов’язують і те, що нинішня весна досить холодна. Ми все частіше цього року лишається вдома не тільки через погоду, а й через карантинні обмеження, і це гарний привід пізнати традиції та правильно підготуватися до Воскресіння Господнього.

Пасха 2021
Великдень 2021. Дата святкування – 2 травня. 

Кожен день – символічний цього тижня.

Понеділок – цього дня слід приділити увагу прибиранню, дрібному ремонту. Дозволяється робити грубу роботу. Починаючи з початку тижня – заборонено відвідувати розважальні заклади та сваритися.

Вівторок – день, коли Ісус Христос викрив фарисеїв і книжників, а ще повідав апостолам притчі про десять дів, про таланти, про данину кесареві, про воскресіння мертвих, про Страшний суд. Цього дня також можна займатися прибиранням.

Середа – вважається, що на третій день тижня Юда вирішив зрадити Христа за 30 срібників. У середу вже починають готуватися до Великодньої трапези.

Чистий Четвер – найбільш відповідальний день. Біблія каже, що на четвертий день відбулася Таємна вечеря та молитва Іісуса у Гетсиманському саду. У четвер можна займатися випічкою та фарбуванням яєць. У цей день потрібно до сходу сонця зробити омивання тіла та речей.

Страсна п’ятниця – день молитов і згадок страждання Христа. Заборонено поратися господарством.

Субота – у цей день душа Спасителя зійшла у пекло та сповістила грішників про перемогу над смертю. Дозволяється випікати паски цього дня.

 

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.