Свято 13 серпня 2021 року: що можна і не можна робити на Євдокимові заговини та як правильно молитися

Євдокимів день сьогодні відзначає православна церква. Цей святий покровитель родинного благополуччя. Дізнайтеся, яку молитву слід сьогодні прочитати.

Святий Євдоким Каппадокіянін – покровитель родини і сімейного благополуччя. Саме 13 серпня (за старим стилем 31 липня) віряни молилися за те, щоб ніяке лихо не прокралося в їх будинок.

Святий Євдоким

День святого Євдокима – один з небагатьох, коли церквою дозволено працювати. Ба більше, вважається, що чим більше людина зробить корисного по господарству у цей день, тим прихильнішим буде до неї святий.

Предки обов’язково йшли на город і дивилися, якщо все в порядку там – то й інші справи будуть ладнатися. Зараз, якщо у вас немає підсобного господарства, можна вийти і символічно “попрацювати”. Наприклад, підв’яжіть або полийте квіти на клумбі, вирвіть бур’яни або просто підметіть доріжку у дворі.

Сьогодні особливо обережним слід бути з незнайомцями. Нічого не можна брати від них, а про всяк випадок пов’яжіть собі червону нитку від вроків.

Як правильно молитися у цей день?

Євдоким полюбляє працьовитих і тому потрібно 13 серпня прокинутися рано-вранці та розпочати свій день з молитви. Пропонуємо вам святий текст зі збірки ХІХ століття.

“Дозволь, просимо Тебе, Боже, щоби ми, Твої слуги, могли радіти міцним здоров’ям душі і тіла і славним заступництвом Найсвятішої Діви Марії, завжди непорочної, були визволені від усяких земних негараздів, але обдаровані вічною радістю. Через Ісуса Христа, нашого Господа. Амінь”

Молитва до Богородиці у цей день якнайкраще захистить вас і вашу родину. Читати можна вдома перед іконою. Після обіду відпочивати 13 серпня не варто. Краще присвятити час близьким та за можливості зв’язатися з родичами, з якими ви давно не спілкувалися.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.