Православний календар на вересень 2021: які свята церква відзначає восени та якого посту слід дотримуватися

Сьогодні проводжаємо літо: попереду нас чекає цікава осінь з трьома великими святами. Дізнайтеся все про традиції.

Кожен день прийдешнього місяця має своє особливе значення. Втім, є 3 великі дати, до яких слід поставитися особливо уважно.

 11 вересня – Усікновення глави Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна

Різдво Іоанна Передтечі
Усікновення глави Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна

За церковним приданням, цар Ирод не дав спокійного життя Хрестителю Христа. Засудив Пророка на смерть через відсіч голови. До цього дня слід ставитися особливо поважно. Потрібно дотримуватися посту та обов’язково сходити на службу.

19 вересня – Михайлове диво – спогад дива Архістратига Михаїла, що був у Хонех (Колоссах)

Це свято є неперехідним та відзначається у пам’ять дива, яке зробив архангел Михаїл: він врятував храм від язичників. 19 серпня слід відвідати божественну літургію. Вважається, що сьогодні молитва зцілює всі хвороби та недуги. Не можна у цей день сваритися особливо з близькими людьми.

21 вересня – Різдво Пресвятої Богородиці

Пресвята Богородиця, написана Ісааком
Пресвята Богородиця написана Ісаако

21 вересня – надважлива дата. У цей день відзначається народження Матері Божої. Цей день є благодатним для всіх вірян. Слід дотриматися сурового посту, аби ваша молитва була дієвою. Жінкам на Різдво Богородиці слід рано-вранці піти до водойми. Вважалося, що коли молода вмиється джерельною водою до світанку, то вона зможе зберігти вроду до сивих років. Молитися сьогодні потрібно і тим родинам, які хочуть, але не можуть завести дітей.

Цього ж дня починаються “цибулині грядки” – час, коли потрібно збирати врожай. Щоб ваша земля родила, потрібно поділитися плодами з бідними.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.