30 квітня 2022: яке сьогодні свято, що можна і не можна робити на Світлу суботу, традиції, прикмети, іменинники

30 квітня цього року має особливе значення, адже у цей день відкривається брама у потойбічний світ. Що можна робити та від чого краще утриматися - читайте у матеріалі.

9 днів після Великодня несуть особливе значення та мають надзвичайну силу. Всі слова мають бути сказані дуже обережно, а від ряду дій краще утриматися. На відміну від Страсної суботи, Світла служить для того, щоб ще раз вшанувати жертовність Спасителя. День вважається енергетично потужним. Молитва – зцілить, а похід до храму додасть наснаги та енергії.

Церковне свято 26 січня
30 квітня 2022: яке сьогодні свято

Краще за все просити 30 квітня про здоров’я близьких і поминати родичів, які пішли у небуття.

Аби Господь сторицею наділив вас гарним самопочуттям, прочитайте перед образом Христовим таку молитву:

О, премилосердний Боже, Отче, син і Святий душі, що тобі в нероздільній Трійці поклоняємося і тебе славимо! Призри милостиво на раба Твого (ім’я) хворим, відпусти йому всі гріхи його, подай йому зцілення від хвороби, поверни йому здоров’я і сили тілесні, подай йому довге і щасливе життя, земні і духовні твої блага, щоб він разом з нами приносив подячні молитви тобі, всещедрому Богу і Творцеві нашому. Пресвята Богородице, всесильним заступництвом твоїм допоможи мені благати сина твого, Бога нашого, за зцілення раба Божого (ім’я). Всі святі і ангели Господні, моліть Бога за хворого раба його (ім’я). Амінь.

30 квітня: традиції, прикмети, іменинники

Пращури вірили, що у Світлу суботу краще не визирати у дзеркало, адже нечиста сила може зурочити. Також не можна було випікати ввечері хліб. За давньослов’янським повір’ям до справ 30 квітня вночі приступали відьми, які святкували Вальпургієву ніч. Тому можна було накликати на себе злидні, бодай більше притягнути до хати полтергейста.

А ось гарною прикметою було сьогодні побачити бджолу. Якщо у вас є вулики – можна саме на Світлу суботу обійти їх з церковною свічкою, аби Божі помічниці родили багато меду.

Іменини сьогодні святкують: Адріан, Іван, Фома, Семен, Федір, Михайло. Жіночих імен у святцях на цей день немає, тому, якщо у вас народилася дівчина і ви хочете назвати її традиційно – зазирніть у списки за 29 квітня.

 

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.