Церковне свято 7 серпня: що можна і не можна робити на день успіння святої Анни — традиції, прикмети, іменини

Церковне свято 7 серпня вшановує дуже цікаву біблійну постать. Сьогодні ми згадуємо святу Анну, яка приходиться Ісусу Христу родичкою. Вона була його бабусею.

Церковне свято 7 серпня вважається дуже важливим у церковному календарі. Сьогодні вшановується свята Анна, яка напряму належить до роду Христового. Вона — мати Богородиці та бабуся самого Ісуса.

Втім, історія самої праведної жінки — не менш цікава за її родичів. Багато років вона не могла народити дитину. Вже у зрілому віці, свята змирилася з тим, що у неї не буде малюків, але Всевишній почув її молитву та подарував здорову чудову дівчинку. Саме тому на іконах частіше за все матір Пречистої зображують вже у немолодому віці.

Свята Анна
Церковне свято 7 серпня: що можна і не можна робити

Церковне свято 7 серпня: традиції та прикмети

Сьогоднішній день вважається найкращим, щоб робити пропозицію руки та серця, а ще одружуватися. Свята Анна допомагає молодим парам створити міцну родину, побудувати серйозні стосунки.

Влаштовували наші пращури і пишні столи на православне свято 7 серпня, аби вшанувати матір Богородиці. Традиційно ставили грибні страви, картопляні. Обов’язково мали були деруни.

А ось щодо прикмет, по сьогоднішньому дню визначали, якою буде зима: якщо сяє сонце, то і грудень буде ласкавим та безсніжним.

Церковне свято 7 серпня: як правильно молитися

Церковне свято 13 липня: що можна і не можна робити
Церковне свято 7 серпня: що можна і не можна робити

Свята Анна допомагає не лише родинам, а і молодим дівчатам. Молитися сьогодні слід про вагітність та поповнення у сім’ї. Читати слід пошепки такі рядки:

Серцем, переповненим дитячою простотою, паду до Твоїх стіп, Блаженна свята Анно!

Ти є цим вибраним єством, що заслужило собі великі ласки в Бога – через свої чесноти та святість дати життя Скарбничці всіх ласк, Цій Благодатній між невістами, Матері Слова, найчистішій Діві Марії.

Вдивляючись у Твої привілеї, благаю Тебе, ласкава свята, дозволь, щоб я став(ла) членом Твоїх вибраних слуг і до них належав(ла) до кінця мого життя.

Огорни мене Твоєю сильною опікою й випроси мені ласки наслідувати Твої чесноти, якими Ти відзначалася на землі. Дай мені пізнання моїх гріхів, дай мені жаль за них, дай мені ревну любов до Ісуса та Марії, дай мені ласку точного та витривалого сповнювання обов’язків мого стану! Охорони мене перед усіма небезпеками мого життя та будь при мені в послідній хвилі мого життя, щоби я осягнув(ла) спасення й прийшов(ла) до неба, щоби з Тобою, найщасливіша Мати, величати й хвалити навіки Боже Слово, яке носила Твоя найчистіша Доня, Пречиста Діва Марія. Амінь.

Нагадаємо, що на церковне свято 7 серпня День Ангела або іменини святкують: Анна (Ганна), Євпраксія, Макар, Олександр, Олімпіада, Христофор.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.