21 серпня: яке сьогодні свято, що не можна робити і кого вітати з Днем ангела

21 серпня: яке сьогодні свято? Церковний календар допоможе дізнатися, яке сьогодні свято та кого треба вшановувати у цей день, що не дозволено робити, та як правильно молитися.

Церковний календар на 21 серпня нагадує нам про День пам’яті Святителя Єміліана, єпископа Кізічеського. До нашого часу збереглося небагато інформації про Святителя Єміліана. Відомо,  жив він у 9 столітті та був одним із перших християнських сповідників та єпископів. Тодішні правителі намагались змусити єпископа відмовитись від своїх поглядів. За відмову Святитель Єміліан був ув’язнений і позбавлений сану. Він не відрікся від вчення святих отців і помер у в’язниці.

Святий Сильвестр
21 серпня: яке сьогодні свято

21 серпня: яке сьогодні свято? Що можна і не можна робити

У давнину на церковне свято 21 серпня було прийнято “запивати” алкоголем щастя дівчат, яких насильно видавали заміж. Вірилось, що якщо “залити” подружжя спиртними напоями, шлюб стане спокійним та без скандалів. Також в цей день пригощали кумів, цей жест повинен був принести здоров’я діточкам.

День пам’яті Святителя Ємеліана суворих заборон не має, але не зайвим буде пригостити своїх рідних чимось смачненьким та почати свій день з молитви, попросивши у Всевишнього захисту.

21 серпня: яке сьогодні свято та як правильно молитися

21 серпня: яке сьогодні свято

Особливої молитви, присвяченій цьому дню, не має. Але завжди буде доречно помолитися за своїх близьких та рідних, просити здоров’я та духовних сил. Якщо не вдається підібрати правильні слова, допоможе молитва духовного захисту родини.

“Ісусе, Спасителю наш!

Ти зійшов із неба, щоб просвітити Своєю наукою і прикладом.

Ти зволив замешкати в убогій хатині у Назареті і бути слухняним Пречистій Діві Марії і святому Йосифові!

Ти освятив святу Родину і вчинив її зразком для всіх християнських родин!

Прошу Тебе, Ісусе, зволь ласкаво прийняти під Твою святу опуку мою родину, яку Тобі сьогодні віддаю й присвячую.

Охорони її, Ісусе, наділи ласкою страху Божого і вчини подібною до Пресвятої Родини.

Марія Мати Ісуса Христа й наша небесна Мати!

Вчини своїм заступництвом, щоб Ісус, Твій син і наш Бог, прийняв віддання під Його опіку моєї родини.

Випроси, благаємо, Його ласк та благословення для нас.

Святий Йосифе, вірний Опікуне Ісуса й Марії, допомагай нам Твоїми молитвами під час потреб душі і тіла, щоб ми разом з Тобою й Марією могли колись прославляти Ісуса в Його небесній славі на віки вічні. Амінь” (Тричі)

Нагадаємо, що православне свято 21 серпня слід привітати з іменинами: Германа, Григорія, Омеляна, Леоніда, Мирона, Миколу та Федора

Схожі статті