Яке церковне свято 2 вересня 2022: День пам’яті святого пророка Самуїла — традиції, прикмети, іменинники

Яке церковне свято 2 вересня 2022 року? Сьогодні вшановується день пам'яті пророка Самуїла, який врятував свій народ від поклоніння хибним Богам та присвятив все життя, щоб вести людей до істини.

Церковний календар 2 вересня шанує пам’ять Пророка Самуїла, який був останнім з суддів Ізраїлю. Ще з 12 років хлопчик почав чути голос Божий, який розповідав йому про майбутні події. На диво, все збувалося з точністю та Самуїла почали вважати пророком. Правителі того часу називались суддями, та коли ним став святий Самуїл, його основною задачею було відвести людей від ідолопоклонства та направити на Божий шлях. Навіть перед своєю смертю він хвилювався за свій народ, щоб вони не відійшли від Господа та призначив собі наступника.

Яке церковне свято 2 вересня 2022 року: що можна і не можна робити?

Яке церковне свято 2 вересня 2022

У свято пророка Самуїла не рекомендується давати гроші у борг, але в будь-якій іншій допомозі відмовляти не слід. Забороняється залишати без нагляду дітей та знайомитись з новими людьми сьогодні. Слід втриматися від вживання спиртних напоїв та жирної їжі.

Пророка Самуїла вважають захисником чоловіків, тому в давнину була традиція 2 вересня накривати стіл для голови сімейства. Цей день також був сприятливим для збору врожаю грибів, тому й страви бажано готувати з грибами.

Яке церковне свято 2 вересня 2022 року: як правильно молитися?

Яке церковне свято 2 вересня 2022

Коли мати Самуїла не могла завагітніти, вона молилась до Всевишнього і він подарував їй дитя. Жінки, які хочуть скоро завагітніти, можуть цього дня сходити до церкви та попросити Бога почути їх прохання. У молитві до пророка можна попросити здоров’я та допомоги своєму чоловіку, батьку чи брату.

“Пресвятий пророк Самуїл, що ніс Слово Боже, істину світлу у люди. Змилуйся та зглянься на наші біди насущні. Яко тебе, як заступника просимо помочі небесної. Проси Бога за нас, о пророче Самуїле за здоров’я наше, наснагу нашу та близьких. І не полиш нас у мирських стражданнях грішний, і не поступи молитві простолюдський. Амінь”

Нагадаємо, що у церковне свято 2 вересня вітають з іменинами:  Олександра, Віктора, Володимира, Івана, Максима, Миколу, Тимофія та Федора.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.