Великдень 2023 в Україні: чи буде додатковий вихідний і шашлики на природі 17 квітня

Згідно юліанського календарю, за яким Великдень святкує православна церква, свято у 2023 року відбудеться 16 квітня. Дізнайтеся у нашій статті, чи буде вихідний наступного дня і яка буде погода.

Свято Великодня (Воскресіння Христове) старовинне християнське свято, головне релігійне свято християн. Це свято пов’язане з воскресінням Ісуса Христа. Великдень відбувається в різні числа, але обов’язково в неділю. Таким чином, Великдень пов’язаний з іншими релігійними свята, такі як Вербна Неділя, Вознесіння, Трійця.

Існує таке правило для розрахунку дати святкування Великодня: Великдень святкують 1 неділя після весняної повні. Мається на увазі перший повний місяць, що настав після дня весняного рівнодення.
Як ми зазначали раніше, в залежності від дня Великодня відзначаються всі перехідні релігійні свята: Лазарєва субота; Вхід Господній до Єрусалиму;
Пристрасна Седмиця; Світле Христове Воскресіння (сам Великдень); Великодній тиждень;
Вознесіння Господнє; П’ятдесятниця (День Святої Трійці).

Коли буде Великдень у 2023-у році

Як цікаво оздобити крашанки на Великдень
Коли буде Великдень у 2023-у році

Згідно юліанського календарю, за яким релігійні свята зустрічають православні християни, Великдень у 2023-у відбудеться 16 квітня. Згідно Конституції України у цей день має бути вихідний, але так як він завжди пропадає на неділю, переноситься на понеділок. У той самий час на даний момент в Україні діє військовий стан,  А отже за нормою вихідний скасовується, а отже за нормою вихідний скасовується.

Чи будуть шашлики

Великодні паски
Коли буде Великдень у 2023-у році

Синоптики вже зробили попередні прогноз погоди на великодній тиждень, і погода не буде тішити теплом. Поки що прогноз обіцяє помірно прохолодні дні з опадами. При цьому у на заході та півдні України опади можуть бути надмірними. Тому краще відкласти планування поїздки на природу та на шашлики на травень, який поки що обіцяє бути сонячним та теплим. Тому краще запастися цього року смачненьким та запланувати відпочинок вдома у сімейному колі.

Нагадуємо, що католицький Великдень вже на носі, адже святкується 9 квітня, відповідно до григоріанського календарю. Страсна п’ятниця вже позаду, а 10 квітня відбудеться пасхальний понеділок. Вихідних для католиків також не очікується, а погода буде холодною з опадами.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.