Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.

6 квітня – Субота Батьківська. Поминання покійних, а також Батьківська субота 2-го тижня святої Чотиридесятниці.

Яке церковне свято 6 квітня

Церковне свято 24 листопада 2022 року: що можна і не можна робити
 Яке церковне свято 6 квітня 2024

У святу Чотиридесятницю — дні Великого посту, подвигу духовного, подвигу покаяння і благотворення ближнім — Церква закликає віруючих бути в найтіснішому союзі християнської любові та миру не тільки з живими, а й з померлими, відправляти в призначені дні молитовні поминання життя.

6 квітня за народним календарем — Артемон — дері полоз, Артемій, Переддень Благовіщення, Захарії та Якові, Захарій-постник, Захарія та Похвала.

За прикметами на 6 квітня судили про весну та врожай.

З кожним весняним днем ​​стає все теплішим і теплішим, сніг активно тане, а санний шлях остаточно псується, тому в народі і прозвали святого — “Артемон — дері полоз”.

6 квітня – це напередодні свята Благовіщення, до якого завжди ретельно готувалися (проводили генеральне прибирання в будинку, готували святкову їжу, наводили лад у дворі). Благовіщення — велике церковне свято, під час якого не можна працювати, тому напередодні святкового дня господині намагалися переробити всі домашні справи, а чоловіки йшли працювати в сад, лагодили інвентар. Жінки забиралися, прали, а вимиті лави натирали ялівцем.

Цього дня селяни очищали будинки та двори від нечистої сили, за дворами палили багаття, хати обходили колами. В багаття кидали старе солом’яне набивання матраців та поламані дерев’яні предмети побуту. Вірили, що спалюючи старі речі, що відслужили, можна позбутися багатьох проблем.

Вдень ходили до храму, освячували насіння городніх культур, щоб після посадки рослини краще росли та дали добрий урожай. Напередодні Благовіщення відбувається всеношна, на яку йшло багато незаміжні жінки. Той, хто відстоює всеношну, Господь подарує гідного чоловіка.

Вважається, що перед Благовіщенням Господь уважніше прислухається до прохань і побажань віруючих, допомагає їм подолати різні нещастя та впоратися з проблемами.

6 квітня не можна перераховувати та перекладати гроші. Бажано 6 квітня до них не торкатися, інакше це призведе до різкого погіршення вашого фінансового становища.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Коли і як святкують Різдво в Україні 2023-2024: основні дати за старим і новим календарем, традиції

Розповідаємо, коли святкують Різдво у 2023 році в Україні, які існують різдвяні традиції, заборони. Також дізнаєтеся, коли Різдво перенесли на 7 січня, про страви на Святвечір та інші цікаві факти.