5 помилок зберігання в шафі, які псують одяг: їх варто негайно виправити

Вішати те, що дуже сильно тягнеться і складати те, що відразу мнеться — розповідаємо, як не потрібно зберігати речі, щоб не зіпсувати їх.

Помилка при зберіганні речей 1: вішати те, що тягнеться

Зрозуміло, що зберігати такі речі на вішалках неправильно, адже вони швидко розтягуються і втрачають форму. Це трикотажні сукні, м’які штани та водолазки. Такі речі краще акуратно зложити та зберігати на полицях. До того ж, можна застосувати метод вертикального зберігання, так ви позбудетесь безладу в шафці і відразу бачитиме де лежать потрібні речі. Такий метод ще й економить місце. А для більшої економії можна використовувати контейнери та кошики.

Помилка при зберіганні речей 2: складати те, що легко мнеться

Досить часто такі речі лежать складеними в декілька разів в шафках. На них відразу з’являються складки і доводиться постійно їх прасувати. Зазвичай це бавовняні футболки, сорочки, сукні з льону та брючні костюми. Саме їх варто зберігати на вішалках. Це дозволить не витрачати багато часу на прасування і збереже їх у відмінному стані на довгий час.

Помилка при зберіганні речей 3: вішати або згинати в кілька разів кашемір

До одягу з кашеміру варто дуже обережно відноситись та зберігати. Таких одяг не варто вішати, адже він розтягнеться і до того ж їх не можна згинати в декілька разів. Тому для речей з кашеміру потрібно виділити окрему широку полицю, де зберігати їх в складеному лише в один раз вигляді.

Помилка при зберіганні речей 4: зберігати білизну в пакеті або однією купою

Для зберігання білизни існує безліч спеціальних боксів або коробок з низькими стінками, де дуже зручно зберігати сортувати та зберігати білизну. До того ж, її також можна скласти вертикальним способом. Більше того, речам з делікатної тканини краще не стикатися один з одним, адже вони можуть швидко попсуватись.

Зберігання речей в шафі
Зберігання речей в шафі

Помилка при зберіганні речей 5: одяг з хімчистки відразу вішати в шафу

Якщо ви принесли одяг з хімчистки, не спішіть його вішати до шафи. Краще повісити такий одяг у добре провітрюваній кімнаті, щоб з нього вийшла вся хімія та запах чистячих засобів, адже вони можуть перенестись на інших одяг та шафу.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.