Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Мало хто знає, що робити з пліснявою, що з’явилася в пральній машині. Як видалити цвіль зі стін квартири, начебто багато хто знає, а от коли утворюється грибок у пральній машині, і як його позбутися, цьому нас не вчили. У цій статті ми розглянемо, як ефективно боротися з пліснявою.

Цвіль у пральній машині

Пральна машина
Цвіль у пральній машині

Щоб цвіль не виникала у вашій пральній машині, дотримуйтесь певних правил експлуатації пральних машин та догляду за ними.

До речі, використання дорогого порошку, чищення машини від накипу різними рекламними засобами і дбайливе ставлення до своєї пральної машини, абсолютно не дає повної гарантії в уникненні утворення цвілі і вона все одно з’являється. З пральної машини пліснява потрапляє на одяг під час прання. Потім вона часто викликає напади астми та різні види алергії. Після прання в машині з пліснявою, одяг набуває неприємного запаху.

Цвіль – це мікроскопічні гриби, що утворюються в так звані нальоти на поверхні тіл, що роз’їдають їх і викликають псування. Цвіль присутня скрізь, а точніше її спори. Наприклад: Якщо ви тільки що прибралися в кімнаті, то все одно в цій чистій кімнаті, в повітрі, знаходитися до 500 спор цвілі. І при диханні ми постійно вдихаємо її.

Так уже склалося, що в міських умовах, ми проводимо в житлових, закритих приміщеннях (у квартирі чи офісі), більшу частину свого часу. Через свою особливість, на відміну від мікробів, суперечки плісняви ​​глибоко проникають у легенів і осідають навіть у саму легеневу тканину. Але варто зауважити, що пліснява буває різна. Адже і пеніцилін теж отримують із плісняви.

Але пліснява найбільше полюбляє вологі та теплі місця. Саме тому любов до режимів прання холодною водою при цьому з коротким циклом призводить до того, що на резинці вашої пралки досить скоро утвориться пліснява.

Рішення дуже просте: якщо ви не можете уникнути даного режиму прання, то просто чергуйте його з гарячим пранням, коли температура води сягає 90 градусів.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Без жодних фітоламп: розсада томатів виросте товстенькою, міцною, кремезною – простий стрес-прийом дачників

Сьогодні ми поділимось з вами секретом догляду за розсадою томатів. Завдяки цим порадам розсада неодмінно виросте міцною, здоровою та тішитиме вас врожаєм.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.

Як вберегти сад від шкідників та лихого ока заздрісних сусідів: народні методи та поради, перевірені роками

Сьогодні ми поділимось з вами порадами, які допоможуть вберегти ваш сад від шкідників та небажаних поглядів. Ці секрети досвідчені дачники перевіряли роками

Як врятувати пересолений суп, позбутись неприємного запаху від дошки і ще 8 корисних лайфхаків для кухні

Сьогодні ми допоможемо вам полегшити свій побут на кухні. Пропонуємо до вашої уваги ТОП-10 корисних порад від професійних кухарів та досвідчених господинь!

Одягніть на віник пакет і готуйтеся дивуватися: цікавий трюк, який значно збільшує ефективність прибирання

До процесу прибирання всі ставляться по-різному. Для когось це справжній ритуал, я такий допомагає заспокоїтися та прийти до якогось висновку під час активних обдумувань.