У Європі готуються до Різдва, попри можливість повного локдауну (ФОТО)

Свято Різдва Христового – народження Ісуса Христа, є для християн світу найвеличнішим і найурочистішим, а відтак, найрадіснішим святом. У католиків латинського обряду воно уже рівно через місяць.

Європейські міста прикрашають різдвяною атрибутикою і встановлюють головні ялинки, але святкові заходи під забороною. Про це повідомив unian.ua

Встановлення ялинки біля Лувру
Встановлення ялинки біля Лувру

До Різдва готуються заздалегідь: оновлюють ялинкові прикраси, встановлюють зовнішню ілюмінацію будинків і у дворах, на вулицях, закуповують подарунки, складають меню….

Заготовляються подарунки
Заготовляються подарунки

«Невже цього року усього цього не буде?», –  з відчаєм запитують себе налякані коронавірусом люди.

Але надія вмирає останньою і, попри перспективу запровадження повного локдауну, у європейських містах уже почали встановлювати новорічні ялинки, хоча святкові масові заходи під забороною.

Люди відвідують різдвяні ярмарки
Люди відвідують різдвяні ярмарки

Головну ялинку встановили вже в Брюсселі. Щоб прикрасити 18-метрове дерево знадобилося майже кілометр гірлянд і 250 ліхтарів у формі квітів. У Парижі новорічними вогнями запалали Єлисейські поля. Зазвичай, подивитися на це дійство сходиться кілька тисяч парижан і туристів, але нині воно відбулося взагалі без глядачів.

У Римі взагалі вжили жорсткіших заходів і запровадили «передріздвяні патрулі», які стежать за дотримуванням порядку біля крамниць і на вулицях, щоб не було великих скупчень людей.

Крамниця повна різдвяної атрибутики
Крамниця повна різдвяної атрибутики

Водночас уряди європейських країн думають, як зробити, щоб «і вовк був ситий, і вівці цілі». Адже люди хочуть свята. Тому, в залежності від того, яка в країні ситуація, й будуть прийматися і затверджуватися обмежувальні заходи.

В Англії розглядають можливість дозволити зустрітися за різдвяним столом родичам, які проживають за трьома різними адресами.

Надія вмирає останньою
Надія вмирає останньою

Невдовзі довідаємося й про те, як можна буде святкувати в Україні. Невже цьогоріч не можна буде ходити з вертепом, з колядою, не лунатимуть у наших домівках такі величні і серцю милі віншування?

Схожі статті

“Кошовий просто поруч проходив”: дружина “Лисого з Кварталу” показала обличчя двох доньок Євгена

Як виглядають та чим займаються доньки зірки "Квартал 95" Євгена Кошового? Як виявилось, діти планують піти по стопах відомого татуся та пов'язати життя з публічністю.

Ігор Кондратюк показав дружину, яка народила йому 3 дітей: не проміняв навіть на голосисту Аіду Ніколайчук

Ігор Кондратюк — один з небагатьох українських зірок, який потрапляє до переліку зразкових сім'яниннів, адже не тільки живе у шлюбі десятиліттями, але і не дозволяє собі нічого зайвого.

Андрій Данилко вперше висловився про таємний, але дивовижний роман із відомою співачкою: “Пару разів було”

Андрію Данилку завжди вдавалося вміло тримати баланс між відкритістю з аудиторією і повною приватністю, яка майже ніколи не порушувалася. А сам він чужу приватність все ж таки якось порушив.

“Найбільшою проблемою були прищі”: спливли шкільні фото з Марією Яремчук – не завжди була красунею?

Знаменита українська співачка Марія Яремчук вже давно завершила сценічну діяльність, однак, шанувальники згадують про неї з великим трепетом та сподіванням, що вона повернеться.