Як приготувати простий але дуже смачний домашній хліб: найпростіший рецепт

Не потрібно мати особливих навиків, щоб приготувати головну страву кожного столу — хліб. Розповідаємо як це просто та легко зробити.

Хліб випікали весь час і просто неможливо уявити традиційний стіл без цього продукту. Тим паче, немає нічого смачнішого ніж домашній хліб, який просто манить своїм ароматом. До того ж, у будинок, де пахне свіжим хлібом, завжди хочеться повертатися. Тому домашня випічка набирає все більшої популярності і кожна господиня хоче приготувати для свої родини найсмачнішу випічку.

Хліб за таким рецептом — чудова альтернатива всім магазинним виробам, адже він не містить в собі жодних зайвих добавок і має відмінний смак. До того ж, рецепт надзвичайно простий.

Хліб
Хліб

Рецепт смачного домашнього хліба

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 0,5 літри теплої води
  • 50 грамів свіжих дріжджів
  • 1 столові ложки солі (без верху)
  • 1 столові ложки цукру (з верхом)
  • 2 столові ложки рослинної олії без запаху
  • 1 кілограм борошна

У першу чергу з’єднайте дріжджі з цукром та сіллю. Налийте у цю суміш теплу воду та накрийте кухонним рушником або серветкою. Відставте дріжджі на 5 хвилин. У них має з’явитись своєрідне шипіння та пінка на поверхні. Далі додайте олію і поступово всипайте борошно, замішуючи тісто. В залежності від вашого борошна може бути різна консистенція тіста. Але потрібно прагнути до не дуже крутого та еластичного тіста.

Готове тісто перекладіть в ємність, накрийте вологим кухонним рушником і відставте в тепле місце на годину. Воно має підійти в декілька разів.

Потім візьміть тісто і ще раз помісіть на столі. З нього мають вийти всі дріжджові гази. Далі візьміть форму для випічки і присипте її борошном. Перекладіть у форму тісто. Залишити на півгодини, щоб тісто знову піднялося.

Потім відправте хліб у духовку при 180 градусах на 50-60 хвилин. Коли він буде готовий — дістаньте з форми, накрийте кухонним рушником і дайте відпочити.

Приємного апетиту!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.