Готуємо пишну сирну запіканку: сім’я попросить ще

Ось уже десятки років сирна запіканка не втрачає своєї популярності і до цих пір є улюбленою стравою багатьох людей. Розповідаємо, як приготувати класично і смачну сирну запіканку.

Пишна сирна запіканка

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 кілограм кисломолочного сиру
  • 3 великих яйця
  • 150 грамів цукру (або ж 7 столових ложок з невеликим верхом)
  • 6 столових ложок манки +1 столова ложка для обсипання форми
  • 4 столові ложки родзинок
  • 50 грамів вершкового масла +1 столова ложка для змащування форми
  • Маленька щіпка солі
  • 1 пакетик ваніліну або 2 пакетики ванільного цукру
Сирна запіканка
Сирна запіканка

У першу чергу переберіть родзинки від сміття і добре промийте під проточною водою. Для цієї страви достатньо просто промити їх, а не замочувати. Заздалегідь поставте розігріватись духовку до 180 градусів. Цей рецепт дуже легкий, тому ви швидко і вдало зможете його зробити.

Пропустіть кисломолочний сир через сито або ж просто збийте за допомогою блендера. Його консистенція має нагадувати крем. Якщо сир трішки сухий, варто додати декілька ложок жирної сметани або ж вершки. Знову ж таки, слідкуйте за його консистенцією, від цього залежить настільки пишною вийде запіканка.

Наступним кроком відділіть жовтки від білків. До жовтків додайте цукор і ванілін (або ванільний цукор). Добре розітріть масу або збийте за допомогою блендера. Має з’явитись злегка білий колір. Отриману суміш додайте до сиру. Потім всипте манку і добре все перемішайте. Відставте на 10 хвилин. За цей час манка має набрянкути. Далі додайте родзинки і знову перемішайте.

Візьміть білки і додайте маленьку дрібку солі. Збийте за допомогою блендера до стійкої піни.

Дуже обережними руками вмішайте збиті білки з сирною масою. Це варто робити вручну, щоб зберегти бульбашки повітря, які й роблять запіканку подібну на суфле. В результаті тісто має вийти однорідним і тягучим.

Візьміть форму для випічки і змажте її злегка розтопленим вершковим маслом. Потім присипте манкою і вилийте тісто. Зверху розподіліть розтоплене вершкове масло. Накрийте фольгою і відправте в розігріту духовку на пів години. Після цього зніміть фольгу і випікайте ще 20 хвилин, щоб з’явилась рум’яна скоринка. На гарячу запіканку вилийте ще трішки розтопленого вершкового масла і можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.