Готуємо пишну сирну запіканку: сім’я попросить ще

Ось уже десятки років сирна запіканка не втрачає своєї популярності і до цих пір є улюбленою стравою багатьох людей. Розповідаємо, як приготувати класично і смачну сирну запіканку.

Пишна сирна запіканка

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 кілограм кисломолочного сиру
  • 3 великих яйця
  • 150 грамів цукру (або ж 7 столових ложок з невеликим верхом)
  • 6 столових ложок манки +1 столова ложка для обсипання форми
  • 4 столові ложки родзинок
  • 50 грамів вершкового масла +1 столова ложка для змащування форми
  • Маленька щіпка солі
  • 1 пакетик ваніліну або 2 пакетики ванільного цукру
Сирна запіканка
Сирна запіканка

У першу чергу переберіть родзинки від сміття і добре промийте під проточною водою. Для цієї страви достатньо просто промити їх, а не замочувати. Заздалегідь поставте розігріватись духовку до 180 градусів. Цей рецепт дуже легкий, тому ви швидко і вдало зможете його зробити.

Пропустіть кисломолочний сир через сито або ж просто збийте за допомогою блендера. Його консистенція має нагадувати крем. Якщо сир трішки сухий, варто додати декілька ложок жирної сметани або ж вершки. Знову ж таки, слідкуйте за його консистенцією, від цього залежить настільки пишною вийде запіканка.

Наступним кроком відділіть жовтки від білків. До жовтків додайте цукор і ванілін (або ванільний цукор). Добре розітріть масу або збийте за допомогою блендера. Має з’явитись злегка білий колір. Отриману суміш додайте до сиру. Потім всипте манку і добре все перемішайте. Відставте на 10 хвилин. За цей час манка має набрянкути. Далі додайте родзинки і знову перемішайте.

Візьміть білки і додайте маленьку дрібку солі. Збийте за допомогою блендера до стійкої піни.

Дуже обережними руками вмішайте збиті білки з сирною масою. Це варто робити вручну, щоб зберегти бульбашки повітря, які й роблять запіканку подібну на суфле. В результаті тісто має вийти однорідним і тягучим.

Візьміть форму для випічки і змажте її злегка розтопленим вершковим маслом. Потім присипте манкою і вилийте тісто. Зверху розподіліть розтоплене вершкове масло. Накрийте фольгою і відправте в розігріту духовку на пів години. Після цього зніміть фольгу і випікайте ще 20 хвилин, щоб з’явилась рум’яна скоринка. На гарячу запіканку вилийте ще трішки розтопленого вершкового масла і можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Схожі статті

Завжди рятує цей десерт, коли гості завітали зненацька: солоденькі кокосові палички з листкового тіста

Пропонуємо до вашої уваги рецепт простих в приготуванні та дуже смачних солодких паличок з начинкою зі згущеного молока та кокосової стружки. Такий десерт нікого не залишить байдужим.

Розлітаються як гарячі пиріжки. Розсипчасті міні-рогалики з начинкою: тісто універсальне з 3 інгредієнтів

Рецепт міні-рогаликів потребує мінімум інгредієнтів, а процес приготування є дуже простим та швидким, тож із цим завданням впорається навіть початківець.

Що приготувати з першої весняної зелені – здивує всіх кіш зі шпинатом: дуже корисно і неймовірно смачно

Кіш - це страва з Франції у вигляді пирога, але кажуть, що назві у нього ніяка не французька, тому є припущення, що він стався з провінції Лотарінгія.

Смак, якому немає рівних: знамените печиво до чаю без борошна. В магазині продається за всі гроші світу

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного домашнього печива без борошна. Окрім свого непересічного смаку, такий смаколик також є досить корисним.

Всього 5 хвилин і мінімум витрат: пишний пиріг на кефірі з варенням і особливим інгредієнтом, що тане в роті

Зазвичай десерти обходяться в копієчку, навіть якщо ви готуєте їх самостійно вдома. Найдешевший варіант — це пиріг на кефірі, який виходить смачним та ситним.

Ароматний та апетитний десерт із найпростіших продуктів: рецепт морквяного пирога зі сметанним кремом

Дуже смачний пиріг, що складе гідну конкуренцію улюбленим тортикам. Його просто готувати, а результат підкорить серця любителів почастувати себе солоденьким.